Fremover vil gradestokken sakte, men sikkert bevege seg oppover

Men det blir ingen plussgrader med det første, ifølge meteorologen.

KALDT: Det har vært klart og kaldt den siste tiden. Dette bildet ble tatt i forrige uke. 

nyheter

Siste halvdel av januar har stort sett bydd på minusgrader, hvor det fra 23. januar har vært ekstra kaldt.

– Første del av januar var forholdsvis mild. Det er ikke satt noe kulderekord, men det har vært en lang kuldeperiode. Likevel er ikke det spesielt uvanlig i januar, som er en av de kaldeste vintermånedene. Det er en periode man kan forvente lave temperaturer, sier vakthavende meteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga for Nord-Norge til iTromsø.


6,5 timer sol i januar: Ikke siden 1985 har vi hatt så mye sol i Tromsø

Første halvdel av januar var preget av snø og vind, men fra soldagen har det vært klart og fint vær i Tromsø. Værvarslinga målte hele 6,5 soltimer i januar.

 

Frisk bris

Utover uken vil gradestokken holde seg på kuldegradene, selv om det sakte, men sikkert blir litt mildere.

– Det blir nok kanskje ikke så lavt som det har vært, men fremover blir det jevnt over minusgrader. Tirsdag blir det for det mest sørøstlig bris, og det kan komme opp i frisk bris først på dagen på utsatte plasser, sier Mellem.

Selv om det blir delvis skyet og oppholdsvær, blir det muligheter for snø tirsdag kveld.

– Dagen vil være forholdsvis kjølig, men det blir nok noe høyere temperaturer fra og med tirsdag kveld. De vil stige utover onsdag og ender opp på rundt to minusgrader.


Reportasje:

På topptur i mørket

Sola er tilbake og dagslyset trekker stadig flere til fjelltoppene på ski. Mange har imidlertid gått på topptur i flere måneder allerede, godt hjulpet av kraftige hodelykter.

 

Litt sol

Onsdag vil det komme et svakt lavtrykk som legger seg utover kysten. Vinden kommer hovedsakelig til å være fra sør og sørvest, men det vil variere litt.

– Det blir en del vind. Fremover kommer det noen svake lavtrykk som fører til at vinden vil variere litt på retningen, og lavtrykket som ligger utenfor Finnmark vil føre til snøbyger. Av og til kan det sprekke opp litt i skydekket slik at solen kommer fram.

– Kan vi vente oss sol?

– Det kan komme perioder med sol slik som i dag, mandag, men trolig blir det en del skyer.