Fylkesnes utfordrer Kaski til debatt om nestledervervet

Torgeir Knag Fylkesnes kjemper mot Kari Elisabeth Kaski om å bli ny nestleder i SV. Nå vil ha han at de to skal møtes til debatt.

VIL DEBATTERE: Torgeir Knag Fylkesnes utfordrer Kari Elisabeth Kaski til debatt, for å få fram den ulike profilen til de to kandidatene. Foto: Martin Lægland 

nyheter

iTromsø kunne i dag melde om at Finnmark SV stiller seg bak Fylkesnes som ny SV-nestleder, selv om Kaski opprinnelig er fra Finnmark. Dermed stiller alle fylkeslagene i Nord-Norge seg bak tromsøværingen.

LES OGSÅ: Et samlet SV i Nord-Norge stiller seg bak Torgeir Knag Fylkesnes som ny nestleder

– Handler om politisk profil

Fylkesnes er glad for støtten fra fylkeslagene i landsdelen.

– Det varmer med støtte fra nord. Jeg synes det er kjempetøft, og jeg føler at det er i ferd med å bli ganske brei støtte fra store deler av landet. Det er en iver i partiet om å utvide SVs prosjekt ytterligere, sier han.

Fylkesnes ønsker nå å møte Kari Elisabeth Kaski til debatt, slik at de kan få fram forskjellen i sin politiske profil.

– Kari Elisabeth er en dyktig politiker, men dette er først og fremst et politisk valg, og et valg av hvilken profil man vil ha i nestledervervet. Og der er vi forskjellig. Så det er et ærlig valg om hvilken retning man ønsker å gå.

– Jeg er politikkutvikler

Han sier at det er mange i partiet som er nysgjerrig på begge kandidatene, og at en kamp om vervet kan være positivt, så lenge det handler om politikk og ikke person.

– Det er viktige å få spredt hva vi står for. Derfor tar jeg nå initiativ til en debatt mellom oss, for å klargjøre hva vi bringer til torgs. En debatt hadde vært positivt både for begge kandidatene, og for partiet, sier han.

Fylkesnes sier at det blir hektiske dager fram mot landsmøtet

– Jeg er politikkutvikler, så jeg bruker tiden på å lage mye ny politikk. Og i ukene fremover skal presentere forslag til ny politikk for å vise hvordan jeg kan bidra i partiets ledelse, sier Fylkesnes.