Kaski (SV) takker ja til utfordringa fra Fylkesnes. Nå skal de møtes til debatt om nestledervervet i SV

Kari Elisabeth Kaski kjemper om å bli nestleder i SV, og håper å danke ut tromsøværingen Torgeir Knag Fylkesnes.

NESTLEDERKANDIDAT: Kari Elisabeth Kaski kjemper om å bli nestleder i SV. Nå er hun klar for å møte sin motkandidat til debatt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix 

nyheter

I går ble det kjent at Finnmark SV gikk inn for å støtte Fylkesnes som ny nestleder i paritet. Samtidig utfordret han, via iTromsø, Kaski til en debatt om vervet.

– Jeg har ikke hørt noe debatten, før jeg leste det i iTromsø. Men det er gøy å bli utfordret. Så han skal bare ta kontakt med meg, så får vi planlagt det, sier hun.


Fylkesnes utfordrer Kaski til debatt om nestledervervet

Torgeir Knag Fylkesnes kjemper mot Kari Elisabeth Kaski om å bli ny nestleder i SV. Nå vil ha han at de to skal møtes til debatt.

 

– Kul tradisjon

Hun forteller at SV har vi tradisjon for å avholde debatter om toppverv.

– Da det var partiledervalg i 2011 og 2012, var det tre kandidater til ledervervet. Da reiste kandidatene rundt og hadde debatter. Jeg synes det er kult at vi har den tradisjonen, og at det er kult at det er flere som stiller til valg.


Et samlet SV i Nord-Norge stiller seg bak Torgeir Knag Fylkesnes som ny nestleder

Finnmark SV er det siste av fylkeslagene i nord som går for Fylkesnes. Han har nå støtte fra en hel landsdel, og fra hjemfylket til konkurrenten.

 

De tre kandidatene var Heikki Holmås, Bård Vegar Solhjell og Audun Lysbakken. Sistnevnte kom seirende ut av lederkampen.

 

– Handler om politiske profiler

Hun mener, i likhet med Fylkesnes, at valget ikke handler om personlige egenskaper, men om hvilken retning man ønsker for partiet

– Dette handler om ulike politiske profiler. Det jeg er opptatt av, og grunnen til at jeg stiller som nestleder, er at jeg mener det er viktig vi tar tak i utfordringene vi står overfor i samfunnet. Det gjelder vekst i ulikhet og klimakrisa. Mange opplever en uro og bekymring for fremtiden i dag, en opplevelse av avmakt og merker at forskjellene øker. Da skal vi ha konkrete løsninger som gir håp istedenfor høyrepopulisme.

– Tydelige i våre saker

Kaski var partisekretær i SV fra 2015 til 2017. Hun mener partiet gjør det bra

–Da jeg tok over som partisekretær, var vi på noen målinger nede på totallet. Nå er vi oppe på åtte prosent. Det er fordi vi har vært tydelig på våre viktigste saker.


Kommentar:

Torgeir Knag Fylkesnes bør inn i SVs ledelse

Det vil være uklokt av SV om de ikke velger Torgeir Knag Fylkesnes som nestleder, skriver Martin Lægland.

 

Hun fikk ikke støtte fra Finnmark SV til nestledervervet, men har støtte fra Oslo SV, som har flere delegater til landsmøtet enn alle de tre nordnorske fylkeslagene samlet.

– Det er greit at Nord-Norge kjemper for sine kandidater. Jeg kommer fra Finnmark, og det er jeg stolt av. Det gir meg viktige erfaringer, for jeg kjenner forholdene og hvordan det er å vokse opp der oppe. Men jeg representerer Oslo på Stortinget, og det har jeg vært opptatt av.


Fylkesnes vil bli nestleder i SV

Torgeir Knag Fylkesnes stiller som nestlederkandidat i SV – i kamp mot Kari Elisabeth Kaski.

 

– Opplevelse av avmakt

Kaski er opptatt av at ikke SV skal hive seg på maling av et fiendebilde av Oslo.

– Opplevelsen av sentralisering og avmakt oppleves i Oslo også. Avstanden en alenemor på Tøyen føler til Stortinget, er like stor og reell som for noen som bor i Kirkenes. Og vi skal være et parti for alle som opplever at avstanden til makt er for stor, at forskjellene er for store og at fellesskapet er svekket.