Samskipnaden får samisk navn

I forbindelse med samenes nasjonaldag lanserer Norges arktiske studentsamskipnad sitt nye samiske navn.

SAMISK NAVN: Studentsamskipnaden får samisk navn. Arkivfoto 

nyheter

Det nye samiske navnet er Norgga árktalaš studeanttaidovttastus. Det melder studentsamskipnaden i en pressemelding.

– Inkludering er en av Samskipnadens sterkeste drivkrefter, og da er det naturlig at vi også inkluderer det samiske språket i vår kommunikasjon. Det er vel strengt tatt på tide, samisk er jo et av de offisielle språkene i Norge og vi tilbyr våre tjenester i et område med stor tetthet av samisk befolkning, sier direktør Hans Petter Kvaal i pressemeldingen.


Nå blir det nye samiske og kvenske stedsnavn i Tromsø

Formannskapet vedtok å godkjenne 19 nye samiske navn på grender, bydeler og områder i Tromsø, samt et helt nytt kvensk navn på Tromsø.


Det samiske navnet og logo skal brukes på skilt og i kommunikasjon med samiske samarbeidspartnere. På den samiske nasjonaldagen bytter samskipnaden ut logoen på sine nettsider, og feirer med flagg og samisk festmat i kafeene.

– For samskipnaden er det viktig å omfavne hele Nord-Norge, og dette gjør vi bedre når vi inkluderer det samiske aspektet også i vår organisasjon, sier Kvaal.


DEBATT:

Samiske stedsnavn er en del av Tromsø, og ved offentlig anerkjennelse blir identiteten som samisk by tydeligere

På vegne av Romssa Sámi Searvi er det gledelig å kunne gratulere Tromsø kommune med dette vedtaket, skriver Vidar Andersen, Leder Romsa Sámi Searvi / Tromsø sameforening.