Boligprisene i Tromsø og Bodø økte mest i januar

Norske boligpriser steg med 2,7 prosent i januar. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,5 prosent.

HETT BOLIGMARKED: Kun Bodø hadde sterkere prisutvikling enn Tromsø i januar.en  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Boligprisene på landsbasis er dermed 3,6 prosent høyere enn for ett år siden. Den ferske boligstatistikken ble presentert i en pressemelding fra Eiendom Norge onsdag, der sesongkorrigert prisutvikling for første gang tas med i alle underområder av statistikken.

Bodø og Fauske hadde sterkest sesongkorrigert utvikling i januar (1,9 prosent), etterfulgt av Tromsø (1,6 prosent).


Dette er de 20 dyreste boligsalgene i januar

Her er 20-på-topp-lista over de dyreste boligsalgene i januar 2019:

 

Lite salg i desember

Sterkest 12-måneders vekst har Oslo med 5,3 prosent, mens Trondheim har den svakeste 12-måneders veksten med en oppgang på 0,3 prosent.

– De store regionale forskjellene i prisutviklingen i januar måned skyldes langt på vei en korreksjon av en desember måned med lite salgsvolum, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.


Sjekk hvilke boliger som ble kjøpt og solgt i ditt nabolag

Disse boligene ble kjøpt og solgt i januar.

 

Ny salgsrekord i januar

I januar ble det solgt 7.254 boliger i Norge, noe som er 7,3 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. I samme periode ble det lagt ut 6.938 boliger til salgs i Norge – 7,9 prosent flere enn i januar 2018.

I Nord-Norge er boligmarkedet hett.

– Den høye aktiviteten i boligmarkedet i 2018 fortsetter inn i det nye året. Det har aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i en januar måned som i år, og det er en markant oppgang i antall salg i så godt som alle regionene vi måler i statistikken, sier Dreyer.