Tre menn må i retten etter å ha smuglet narkotika med hurtigruta

De tre mennene ble tatt med rundt 300 gram hasj og 390 gram marihuana i desember.

HER PÅGRIPES DE SIKTEDE: Politiet troppet opp utenfor haventerminalen med to svartemarjer og en sivil bil. Kort tid etter ble fem personer pågrepet og kjørt til politihuset. Nå er tre av de tiltalt i saken.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Bakgrunn for saken er en episode i starten av desember 2018. Fem personer (tre litauere og to personer med norsk statsborgerskap) på vei nordover med hurtigruta, ble pågrepet etter at de gikk i land i Tromsø og siktet for narkotikakriminalitet.


Politiet har pågrepet flere personer på Hurtigruten

Årsaken kan de ikke gå ut med foreløpig.

 

Nå er det tatt ut tiltale mot tre av de fem, og i tiltalene mot mennene heter det at de har oppbevart cirka 300 gram hasj og rundt 390 gram marihuana på båten, samt at de tre skal ha brukt narkotika selv.


Dette mistenker politiet etter pågripelsen på hurtigruta

Fem personer er siktet for bruk og oppbevaring av narkotika etter aksjonen mot hurtigruta onsdag ettermiddag. Politiet mistenker at stoffet var ment for videresalg.

 

En 23-åring med bosted registrert i Vestfold, en 19-åring fra Litauen og ytterligere en 19-åring må dermed møte i Nord-Troms tingrett i starten av mars for rettssaken.