Mens Minna (48) freste oppkjørselen, stjal den frekke tyven bilen hennes

En person er pågrepet etter det dristige tyveriet. Vedkommende hadde både bilnøklene og vognkortet i bukselomma.

FRASTJÅLET BILEN: Mens Minna Kristansen (48) freste oppkjørselen, stakk en tyv av med bilen hennes. Her er den igjen på plass utenfor Kristiansens hjem.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Torsdag morgen skulle Minna Kristiansen måke innkjørselen til huset sitt i Mellomveien med snøfreser. Mens hun holdt på ble bilen hennes, som sto noen meter unna, stjålet.

– I dag morges gikk jeg ut for å måke snøen i innkjørselen. Etter hvert som jeg jobbet meg lenger ned på gårdsplassen tenkte jeg at jeg skulle flytte bilen, som sto parkert slik at jeg kunne måke rundt den, sier Kristiansen.

Kristiansen startet opp bilen, og flyttet den en billengde lengre fram i innkjørselen.

– Bilen var helt nedfrosset, så jeg tenkte jeg kunne la den stå og gå litt, mens jeg fortsatte å fjerne snøen. Jeg skrudde på snøfreseren igjen og fortsatte arbeidet, mens jeg hørte bilen gå i bakgrunnen, sier Kristiansen.

– At noen kan være så frekk

Kristiansen fortsatte å fjerne resten av snøen. Da hun var ferdig, hadde bilen forsvunnet.

– Da jeg var ferdig og skulle sette snøfreseren på plass, snudde jeg meg og så at bilen var borte. Jeg skjønte ingenting. Først tenkte jeg den hadde rullet ned på veien, men jeg så på hjulsporene i snøen at noen hadde kjørt bilen ut fra innkjørselen og tatt til venstre på Mellomveien, sier Kristiansen, som ringte politiet for å anmelde saken da hun skjønte hva som hadde skjedd.

– Jeg ble bare stående og måpe, jeg skjønte ingenting. At noen kan være så frekk at de tar bilen min mens jeg kun står noen meter unna er forbløffende, sier Kristiansen.

Gjenfunnet

Bilen forsvant fra gårdsplassen rundt klokken 10.30, og den ble gjenfunnet av politiet rundt klokken 13.00 samme dag. Da sto den ved Troms Kraft på Tomasjord.

– Politiet ringte meg like etter klokken 13.00 og fortalte at de heldigvis hadde funnet bilen min, sier Kristiansen.

Rune Nilsen ved politiets operasjonssentral bekrefter at bilen ble funnet av politiet, etter kun et par timer.

– Vi er glade for at bilen dukket opp igjen. Klokken 13.05 ble bilen oppdaget på Tomasjord av en politipatrulje, sier Nilsen.

Klokken 14.28 opplyser politiet at en person er pågrepet og mistenkt for tyveriet. Politiet fant både vognkortet til bilen og bilnøklene i bukselomma til vedkommende.