Disse topper lista i Troms og Finnmark Frp

Lørdag har Troms og Finnmark Frp nominasjonsmøte.

TOPPER LISTA: Fra venstre: Ronny Berg, John Karlsen og Britt Hege Alvarstein.   Foto: Trond Karlstrøm

nyheter

Like før klokken 13 var de første kandidatene som skal toppe nominasjonslista til Troms og Finnmark Frp klar.

Øverst finner vi John Karlsen. Han er tidligere ordfører i Nordreisa kommune, og satt på fylkestinget fra 2011 til 2015.

Ronny Berg har fått andreplassen. Han er gruppeleder i Alta Frp, har vært første vara for Finnmark Frp på Stortinget fra 2013 til 2017, samt har jobbet som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet fra desember 2015 til oktober 2017.

Nummer tre på nominasjonslista er Britt Hege Alvarstein fra Tromsø. Hun har vært byråd for byutvikling, og sitter nå i kommunestyret.


Line Miriam Sandberg trekker seg fra Troms og Finnmark Frp

– Prosessen har vært skitten, og det vil jeg ikke være en del av, sier Sandberg til Nordlys.


Veldig fornøyd

Alvarstein er veldig fornøyd med å bli nominert som tredjeplass på nominasjonslista.

– Så langt har møtet gått veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med at Tromsø har en tredjeplass, sier Alvarstein, som likevel frykter at Tromsø kan bli underrepresentert på den endelige lista.

– Jeg er litt bekymret for Tromsøs representasjon på fylkestinget, men jeg er fornøyd med at jeg representerer Tromsø såpass høyt oppe på lista, sier Alvarstein.

Fredag kveld fikk Alvarstein vite at Line Miriam Sandberg hadde trukket seg fra styret og valglista til Troms og Finnmark Frp.

– Sandberg har valgt å trekke seg, og jeg respekterer dette, sier Alvarstein, som nå ser fram til å komme i gang med valgkampen.

FORNØYD: Britt Hege Alvarstein er fornøyd med tredjeplassen på Frps nominasjonsliste.  Foto: Trond Karlstrøm

 

– Mine hjertesaker i denne valgkampen er infrastruktur og samferdsel, næring og turisme, samt å sørge for at det vil være tilstrekkelig lærlingeplasser for elever, sier Alvarstein, og legger til at hun også ønsker sammenhengende skuterløyper i de tre nordligste fylkene.