Panterekord for Røde Kors i Troms – og Tromsø dro inn mest

I fjor fikk Røde Kors i Troms inn 407.858 kroner fra Pantelotteriet. Det er en økning på 30 prosent fra året før.

FORNØYD: Lokalforeningsleder i Tromsø Røde Kors, Leif Hovden, setter stor pris på inntektene fra Pantelotteriet.   Foto: Røde Kors

nyheter

– Dette er veldig gode nyheter, sier Tord Eriksen, daglig leder i Troms Røde Kors, i en pressemelding fra Pantelotteriet.

I 2018 fikk Røde Kors i Troms inn 407.858 fra pantelotteriet. Det er en økning på 30 prosent fra året før. Tromsø Røde Kors fikk mest i fylket, med 249 951 kroner.


Viktor (47) om dødsskredet i Tamokdalen: – Frivilligheten er helt avgjørende

Viktor Olsen (47) er tydelig på at frivillig innsats har vært helt avgjørende etter dødsskredet i Blåbærfjellet i Tamokdalen.

 

– For Troms Røde Kors betyr pengene flere midler til å redde liv, drive aktiviteter for barn og unge og prioritere økt fokus på utstyr og kompetanse innen redningsaksjoner og beredskapsarbeid. Vi har nettopp sett betydningen av å ha kvalifiserte mannskaper og riktig utstyr i aksjonen i Tamokdalen. Hjelpekorpsene er i beredskap hver dag hele døgnet, og de frivillige rykker ut ved ulykker og sykdom, leteaksjoner og har spesialkompetanse på redning i fjellområder, ved skred og på vann. I tillegg bidrar pengene til at vi kan ha gratisaktiviteter som Barnas Røde Kors, Røde Kors førstehjelp og friluftsliv og Ferie for alle, et tilbud for barnefamilier med svak økonomi, sier Eriksen.


Ny ordning på UNN skal redde flere liv: Vil sette inn frivillige til ambulansen kommer

Tirsdag lanserte UNN og Norsk Folkehjelp en ny ordning. Der skal frivillige «akutthjelpere» være tilgjengelig for AMK-sentralen, og yte hjelp i tida fra nødanrop og til ambulansen kommer.

 

Eurospar Tomasjord på topp

Ifølge pressemeldingen er det Eurospar på Tomasjord som samlet inn mest penger i hele Troms i 2018. I lfjor bidro kundene her med pant for hele 175.181 kroner. På andreplass ligger Eurospar Kræmer med 146.537 kroner.

Butikken i Troms hvor størst andel av panten gis til Pantelotteriet er Kiwi Fagereng, hvor 12,1 prosent av alle bokser og flasker brukes som innsats i lotteriet.


Må si nei til mange eldre. Derfor jakter Røde Kors på flere som Helga

Dersom ikke Røde Kors får flere sjåfører, må de fortsette å si nei til mange av dem som ønsker å delta på deres ukentlige tirsdagstreff.

 

Verdifullt bidrag

For den lokale Røde Kors-avdelingen i Tromsø bidrar pengene til driftene av en rekke aktiviteter, blant annet Røde Kors-huset i Tromsø.

– Dette er et kjært og levende hus, og har en konstant strøm av frivillige som kommer og går, sier Leif Hovden, lokalforeningsleder i Tromsø Røde Kors i pressemeldingen.


Besøkstjenesten fikk julegave på 50.000 og en strøm av nye frivillige

Etter et NRK-innslag fikk Tromsø Røde Kors en strøm av henvendelser om å bli besøksvenn. Onsdag kunne Bonord glede besøkstjenesten med 50.000 kroner i julegave.

 

– Bare i løpet av én og samme dag kan huset vårt huse mange møter, ulike kurs og sosiale arrangementer på tvers av våre aktiviteter. Med så hyppig bruk må lokalene fra tid til annen vedlikeholdes og oppgraderes for å kunne ivareta og også styrke lokal frivillig kapasitet. Her har midlene fra Pantelotteriet vært et svært verdifullt bidrag, sier Hovden.


Røde Kors har 35 besøksvenner i Tromsø. Nå har 83 nye meldt sin interesse

Det ser lovende ut for de 42 som fortsatt venter på besøksvenn i Tromsø.

 

Topp fem butikker i Troms

De fem beste butikkene i Troms hva gjelder bidrag til Pantelotteriet, ligger alle i Tromsø.

1. Eurospar Tomasjord 175 181 kroner
2. Eurospar Kræmer 146 537 kroner
3. Eurospar Tromsdalen 141 160 kroner
4. Eurospar Kvaløysletta 116 783 kroner
5. Eurospar Langnes 110 705 kroner

Når det gjelder de fem butikkene i Troms som ligger på topp i markedsandel, altså prosentandelen av panten som satses i Pantelotteriet, er fire av fem butikker i Tromsø:

1. Kiwi Fagereng 12,1%
2. Rema 1000 Storsteinnes 11,06%
3. Rema 1000 Strandvegen 10,99%
4. Kiwi Balsfjordgata 10,49%
5. Kiwi Håpet 10,2%