Trafikk-kaos flere steder i Tromsø tirsdag ettermiddag

Flere større kjøretøy slet med det glatt føret.

Tips oss om hendelser i trafikken på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Det har tidvis vært komplett kaos på veiene i ettermiddag. Per klokka 17.30 er alle de pågående utfordringene løst.

Det startet med flere rutebusser som satt seg fast like over klokka 15.00. Først en på tvers av bakken opp fra E8 ved Solligården og en som stod fast under Grønnåsen skole i Veslefrikkveien på øya. Førstnevnte rykket politiet ut til da det oppstod noe kø, og bussen ble etterhvert berget.

Skled inn i hverandre i Kongsbakken

Kort tid etter ble det meldt om kaos i Kongsbakken. Flere bussen og en lastebil ble stående fast i bakken, og busser skled inn i andre kjøretøy og av veien. Det endte med at politiet i en periode måtte sperre hele bakken, midt i Tromsø sentrum, for all trafikk.

– Vi slet lenge der og det tok mye kapasitet. Vi har fått mange meldinger om andre hendelser, men har ikke fått tid til å rykke ut på alt. Vi skulle helst vært til stedet på alt av hendelser som skaper utfordring i trafikken, men når mye skjer samtidig må vi prioritere hardt. Det håper jeg publikum har forståelse for, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt klokka 17.40.

Et vogntog uten kjettinger fikk problemer like ved Esso i Tromsdalen rundt klokka 15.40. Det skapte mye kø, og Tromsøbrua ble også stengt i en periode før vogntoget fikk på kjettinger og kom seg videre.

Ber folk være OBS

Rundt klokka 16.30 meldte politiet om at et utenlandsk kjøretøy stod fast i Ringveien og sperret et kjørefelt.

– Vi har ikke hatt kapasitet til å sjekke ut den meldingen, men har ikke fått noen flere henvendelser fra publikum på dette, så da regner vi med at ting har ordnet seg der, sier Munkvold, og fortsetter:

– Slik føret er nå kan vi ikke utelukke at det dukker opp flere trafikale utfordringer i løpet av kvelden. Vi må bare anmode bilister om å ferdes etter forholdene og bruke den tiden de trenger. Det er verdt å nevne at det å være tilstrekkelig skodd også er viktig. Det er ikke så lurt å kjøre rundt med dekk som er akkurat innenfor kravene slik forholdene er nå.

Rutebuss-problemene vedvarer

Klokka 18.10 melder Troms fylkestrafikk at forsinkelsene på by-bussene vil vedvare en stund utover kvelden.

– Det ikke mulig å melde alle avganger som er berørt, skriver de på Facebook.