Nå kan du ikke lenger få pass på drop-in time hos politiet i Tromsø

Hvis du skal ha deg nytt pass må du bestille time i god tid før du skal reise, for nå får du ikke lenger komme på drop-in time.

INGEN KØ: Den nye ordningen fører ifølge politiet til at det ikke lenger er lange køer med folk som skal ha nytt pass på politihuset i Tromsø.  Foto: SILJE LØVSTAD THJØMØE

nyheter

– Nå er det ikke lenger mulig å komme på drop-in. Vi så at de ikke som kom på drop-in ikke hadde det så travelt at de ikke kunne vente, og derfor er det bedre for alle om man har en time. Nå må alle som skal ha nytt pass bestille time, sier leder for forvaltningsseksjonen hos politiet i Troms, Stina Bakke Eriksen.

Det kom fram under politiets pressekonferanse tirsdag der årsstatistikken for Troms i 2018 ble lagt fram. Ordningen trådte i kraft før jul i 2018, og Bakke Eriksen sier at de i tillegg har valgt å ha langåpent hver torsdag fram til klokken 18.00.

– Vi oppfordrer folk om å være ute i god tid når de skal bestille seg nytt pass. Akkurat nå er første ledige time neste uke, men i høysesongen mellom april og juni er ventetiden på tre-fire uker, sier Bakke Eriksen.


Skal gjøre det enklere å skaffe nytt pass - utvider åpningstidene på politistasjonen

Tromsøværinger kan i løpet av høsten besøke politistasjonen etter vanlig kontortid.

 

Ville ha ned ventetiden

DROPPET DROP-IN: Leder for forvaltningsseksjonen, Stina Bakke Eriksen og enhetsleder Per Øyvind Skogmo i politiet i Troms på pressekonferanse denne uka.  Foto: RONALD JOHANSEN

 

– Man burde bestille seg time nå hvis man skal ut og reise i sommer. Det er ingen grunn til å vente med det, og vi oppfordrer folk til å planlegge. Før kunne vi ha lange køer på utsiden av politihuset av folk som kom på drop-in, men det var jo verken gunstig for publikum eller de ansatte, sier enhetsleder i politiet, Per Øyvind Skogmo.

– Hvorfor har dere valgt å gå bort fra drop-in?

– Før når vi hadde drop-in så kunne man risikere å sitte hele dagen og vente. Så endret vi det slik at de ti første som dukket opp fikk drop-in, men vi så at heller ikke det var noen gunstig løsning fordi det skapte en slags konkurranse om å komme først, sier Skogmo som nå er fornøyd med at de får ned ventetiden for folk.

– Da bruker man minst mulig tid, og du vet når det skjer. På den måten ønsker vi å spre det utover, samtidig som at folk kan planlegge bedre.


 

Får inn rundt 20.000 passøknader

Skogmo forteller at politiet opplevde at de som var minst fornøyde med den gamle ordningen ikke var de som hadde bestilt time, men de som kom på drop-in.

– Vi syntes jo ofte synd på folk som måtte sitte her i timevis, og kanskje hadde de med seg barn som ble veldig utålmodige. Jeg tror ingen var fornøyde med den ordningen, så derfor endret vi det, sier Skogmo.

I løpet av fjoråret ble det levert 19.953 passøknader til politiet i Troms. det er en liten nedgang fra før, men Bakke Eriksen sier til iTromsø at politidistriktet har ligget på rundt 20.000 passøknader årlig.

– Oppfordringen må være å planlegge i god tid, for da får du også time når det passer deg. Mange er ute i god tid med å bestille seg ferie, og da kan man like godt bestiller seg passtime om man vet man trenger det.


Nå er det ti år siden politimannen drepte kjæresten og seg selv:

Tidligere kollega: «Jeg husker jeg kjørte til sykehuset der han ble holdt i koma. Jeg satt i patruljebilen utenfor og klarte ikke gå inn. Sinnet og sorgen ble for sterk»

Politibetjentene var i sjokk da det ble kjent at deres kollega hadde skutt kjæresten sin og seg selv, i januar 2009. «Jeg tror vi var lammet på politistasjonen i dagene som fulgte», skriver Bjørn Danielsen i et facebookinnlegg.