Therese (28) fortviler etter at bilen hennes ble utsatt for hærverk

Psykologistudenten Therese Melina Alvestad (28) opplevde tidligere denne uka å få panseret på bilen sin ødelagt. Med bare minikasko, blir nytt panser et dypt innhogg i student- økonomien hennes.

  Foto: HELT ØDELAGT: Psykologistudenten Therese Melina Alvestad er oppgitt over at noen har smadret panseret på bilen hennes. Hun håper den som har gjort det, melder seg.

nyheter

– Det er vanvittig dårlig gjort, sier hun.

I løpet av mandag kveld eller tirsdag morgen har noen enten trampet eller lagt seg med hele sin tyngde oppå bilpanseret. Det har resultert i store bulker og panseret er nå presset helt ned mot motoren under.


Usikret kumlokk sto åpent i to dager: – Det er jo livsfarlig

Bydrift fikk ingen beskjed om kumlokket som trolig ble ødelagt av brøytebilen på lørdag.

 

Dyrt med nytt panser

– Det ser helt knørva ut. Jeg har snakket med en biloppretter som sier at det ikke er noen vits med oppretting fordi skaden er så dyp. Jeg har bare minikasko, og det dekker ikke en slik skade. Jeg regner med at nytt panser vil koste rundt 10.000 kroner, forteller Alvestad.

DYRT: Therese Melina Alvestad har vært i kontakt med en biloppretter som sier at skadene er stå store at panseret ikke lar seg reparere. Hun frykter et nytt vil koste henne rundt 10.000 kroner.  Foto: Ronald Johansen

 

Hun lever på studielån og sparte midler, det vil derfor merkes på studentøkonomien dersom hun må ut med så mange tusen kroner.

Har parkeringsbevis

Bilen hennes står til vanlig parkert på parkeringsplassen merket for funksjonshemmede i Olastien hvor Therese Melina Alvestad bor på studenthybel. Hun har parkeringsbevis som ligger synlig i frontruta.


Stein mener vaskehallen ødela lyktene på bilen hans

Nå vil han advare andre som har påmonterte ekstralys på bilene sine.

 

Hun har to og et halvt år igjen av profesjonsstudiet i psykologi på UiT – Norges arktiske universitet, og er avhengig av bilen for å komme seg mellom bostedet og studiestedet i Breivika.

– Jeg er avhengig av bilen, det er det transportmiddelet jeg har til rådighet. Jeg kjøpte den i fjor høst for å kunne ha den i studietiden, forklarer hun.

Forkastelig

Alvestad parkerte bilen i Olastien mandag kveld i 21-tida. Da hun tirsdag morgen i 08.30-tida kjørte som vanlig til Breivika, merket hun ikke at bilpanseret var herpa.


Fikk bilen ødelagt da Bydrift brøyta gata: – Taket og panseret er ødelagt

Bilen til Nikolai Aspen (22) ble ødelagt etter at Bydrift brøyta gata han bor i.

 
 

– Jeg hadde dårlig tid da jeg dro om morgenen og så ikke skaden. Jeg børstet snø av frontruta og skrapte is, og oppdaget ikke skaden før tirsdag ettermiddag.

Hun har ingen anelse hvorfor noen har gjort skadeverk på bilen.

– Jeg vil ikke spekulere i hvorfor noen har gjort det. Kanskje noen reagerte på at bilen sto på handikapparkeringen og at de ikke la merke til parkeringsbeviset? Det er forkastelig dersom det er gjort med vilje.

Håper synderen melder seg

Tirsdag kveld la ut hun ut en melding med bilder av skaden på Facebook. Her oppfordret hun folk som kan ha sett eller hørt noe om å ta kontakt.

– Jeg har et ørlite håp om at noen der ute kanskje kan hjelpe meg med å få dette oppklart. Jeg har nemlig lite lyst til å kjøre rundt med en tilsynelatende elgpåkjørt bil de neste 2,5 årene, skriver Therese Melina Alvestad.

BULKET: Det kan se ut som noen har trampet på panseret på grunn av alle bulkene.  Foto: Ronald Johansen

 

Hun har anmeldt hærverket til politiet, men vil vurdere å trekke den dersom synderen tar kontakt med henne.

– Dersom vedkommende melder seg er jeg villig til å trekke anmeldelsen. Jeg kan også strekke meg til å komme til enighet om hvordan vi gjør det økonomisk for å rette opp skaden, sier psykologistudenten.