UNN-ansattes innsamlingsaksjon har fått inn over 200.000 kroner

Initiativtakerne er overveldet over responsen.

OVERVELDET: Aksjonsgruppa er rørt til tårer av en enorm givervilje som er vist det siste døgnet.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Ambulansearbeiderne ved UNN sin innsamlingsaksjon for innkjøp av brystkompresjonsmaskiner, har gitt resultater på kort tid.


UNN har ikke råd, ambulansearbeidere starter innsamlingsaksjon for livsviktig utstyr

UNN Tromsø har hatt lånte brystkompresjonsmaskiner i ambulansene, som nå er levert tilbake. UNN har ikke midler til å kjøpe egne, så ambulansearbeidere har på privat initiativ startet innsamlingsaksjon.

 

Rørt til tårer

I tillegg til den første giveren som ga 50.000 kroner, har 588 givere i skrivende stund gitt til sammen 168.858 kroner via innsamlingstjenesten Spleis. I tillegg har det kommet inn penger – uten at de for øyeblikket kjenner til eksakt sum – direkte på deres kontonummer.

MANGE HENVENDELSER: Initiativtaker Tom Willy Thomassen (midten) har fått mange henvendelser fra folk som vil bidra til innsamlingsaksjonen. Her sammen med overlege ved anestesi, Torvind Næsheim (til venstre) og overlege ved akuttmedisinsk klinikk, Mads Gilbert.   Foto: Ronald Johansen

 

Ambulansearbeider Tom Willy Thomassen tok privat initiativ til innsamlingen, og har fått med seg kollegaer i akuttberedskapen ved UNN.

– Hele aksjonsgruppa er rørt til tårer av giverviljen som er hos folk. To maskiner er nesten i boks, på under ett døgn, sier Thomassen til iTromsø.


Frank er redd han selv får bruk for maskinen – har gitt de første 50.000 kronene

Med hjerteproblemer i familien synes Frank Gjerdrum det er greit å kunne få den hjelpa han selv kanskje trenger en dag.

 

Fra hele landet

Telefonen har ikke stått stille, og pengene har jevnt og trutt tikket inn på konto. Det meste kommer fra privatpersoner, ifølge Thomassen. Etter at VG publiserte iTromsøs sak fredag morgen, har det også kommet mange bidrag fra Sør-Norge.

– Det har tatt helt av. Vi er helt overveldet.

Aksjonsgruppa kommer til å kjøpe inn brystkompresjonsmaskiner til det er tomt for penger. De øyner store muligheter for å nå det opprinnelige målet om tre.

– Får vi inn penger til mer enn tre maskiner, kjøper vi inn flere og plasserer ut til resten av distriktstjenesten, sier Thomassen.