Varsler storm i morgen: – Det blir kraftig vind og 20-30 millimeter regn, sludd og snø

Utover fredag vil nedbøren avta, mens vinden gradvis vil bli kraftigere. I morgen er det ventet opptil liten storm langs kysten.

Byens befolkning må belage seg på regn, sludd og snø i helga.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– I dag vil vinden øke fra østlig frisk bris til liten kuling. Det er ventet litt regn og sludd i dag, men det meste vil komme tidlig på dagen og inn mot kvelden. Det er i morgen vi får større nedbørsmengder, sier statsmeteorolog Magnus Haukeland ved Vervarslinga i Nord-Norge.


 

Liten storm

Da er det ventet nærmere 40 millimeter nedbør i sørfylket, mens det i Tromsø-området på de mest utsatte stedene vil komme mellom 20 og 30 millimeter.

– Det vil først komme som regn og sludd, men utover dagen blir det kaldere og i løpet av ettermiddagen vil det nok gå over til sludd og snøbyger. Det verste i morgen er nok vinden. Vi har et gult farevarsel for Troms, og det er ventet opp i en liten storm langs kysten. Vinden vil først komme fra sørvest, men etter hvert kan den dreie mot nordvest før den gradvis avtar.

Gladnyhet

Ifølge Haukeland blir uværet verst i Sør-Troms.

– Man vil kjenne vinden her, men det blir nok heftigere i Harstad-traktene. Der blir det nok kraftigere vindkast, forteller han.

Tross stormvarslet, har statsmeteorologen en gladnyhet for helgen.

– Det ser ut som vi får det kjøligere igjen på søndag. Dagen begynner med litt snø, før det blir tørrere og sol utover dagen. I tillegg vil det blir langt mindre vind, forteller han.