Vinmonopolet på Jekta måtte stenge etter omfattende lekkasje: – Store mengder vann inne på lageret

Da butikksjef Stig Skogeng ved Vinmonopolet på Jekta kom på jobb fredag morgen, oppdaget han at strømmen var borte og at lageret var fullt av vann.

  Foto: Tor Farstad

nyheter

– Vi holder på å få ting i drift igjen, men det var store mengder vann i deler av lageret og det gikk rett i sikringsskapet. Det er det som gjør at vi nå er lammet. Hadde det vært en liten vannlekkasje ellers i butikken, hadde vi klart oss bra, men nå går vi i nødbluss og ingenting fungerer, forteller Skogeng.

Da iTromsø pratet med Skogeng klokken 12.30 var butikken igjen åpnet og i full drift.

Taklekkasje

MÅ HOLDE STENGT: Stig Skogeng, butikksjef på Jekta-polet, forteller at de er klare til å åpne så snart strømmen er tilbake og alt fungerer som det skal, men tør ikke love at det blir i dag eller i løpet av helgen.  Foto: Tom Benjaminsen

Han forteller at det er taket over det 800 kvadratmeter store lageret som har sviktet.

– Det er der vannet har kommet inn. Det var et helsikens vær ute og mye regn i går og i natt, og i tillegg lå det is og snø på taket. Vannet, det følger tyngdekraften, sier Skogeng.

– Var det høy vannstand inne på deler av lageret, eller rant vannet ned veggene og inn i sikringsskapet?

– Nei, så høy vannstand var det ikke. Det er et stort lager, så det skal enorme mengder vann til for å få fylt det på den måten. Hadde jeg spradet rundt her i vadebuksen i februar, så hadde det virkelig vært førstesidesstoff, sier Skogeng og ler.

Dyre produkter skadet

Den iTromsø snakket med daglige lederen tidigere i dag, visste hanennå ikke når Vinmonopolet kunne åpne igjen.

– Jeg har ingen anelse. Elektrikeren står med hodet inni sikringsskapet og bytter sikringer og vi jobber for fullt med å tørke opp. Vi er klare til å åpne så snart ting er i orden, men jeg vet rett og slett ikke når det blir. Vi er nødt til å ha strøm til våre komponenter, og så må vi se om alt virker som det skal, forteller han.

– Ble deler av varebeholdningen skadet av vannmassene?

– Ja, det er mye vannskader på både ordinære varer og relativt dyre utstillingsprodukter. Jeg har ikke oversikt over skadeomfanget ennå.

– Når du sier relativt dyre utstillingsprodukter, hvilken pris snakker vi da?

– Det er konjakker som går for 19.000 kroner flasken og whisky til 10.000 kroner. Jeg vet ennå ikke om de er så skadet at de ikke er salgbare, svarer Skogeng.

I full drift

Vinomonopolet åpnet igjen klokken 12.00 fredag, ifølge Skogeng.

– Nå har vi igjen åpnet og er i full drift, sier Skogeng, som forteller at butikken vil holde åpent lørdag som vanlig.

Omfanget av skadene er ennå ikke redegjort for.

– Vi skal ha en gjennomgang av skadene på mandag. Men det er ingen problemer som vil påvirke kundene.