Slik blir været denne uka:

Kanonvær i midtuka, mer skittvær neste helg

Det har vært mye vær den siste tiden, og mer skal det bli.

Tipptopp turvær: Onsdag og torsdag blir det knallvær, og folk som har muligheten til å benytte seg av været til tur bør gripe sjansen for til helgen snur det igjen. Bildet er fra Finnvikdalen i påsken 2018.   Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Etter uværet torsdag til og med lørdag, koste nok mange seg med sol og oppholdsvær søndag. Etter nesten en uke på farenivå tre – betydelig, senkes nå skredfaren til nivå 2 – moderat fra mandag av melder Varsom.no, men uka starter likevel med en ny runde med dårlig vær.

– Mandagen starter med «skittvær», som blir verre på ettermiddagen. Det vil nok komme litt snø og blir vind fra nordøst-nordvest om vil merkes godt på yttersida, spesielt kvelden, sier meteorologikonsulent Trond Robertsen ved Vervarsling i Nord-Norge søndag ettermiddag.


Debatt:

Roper vi på værulven?

I mediene snakkes det ofte om å spare «krigstypene» til krigen bryter løs for alvor. Noe å tenke på i disse tider med mye vær, skriver Stenulf Henriksen, ansvarlig redaktør i Folkebladet.

 

Bedring allerede tirsdag

Tirsdag vil snøbygene som går sannsynligvis ikke komme inn over byen, og nordøsten gir seg i løpet av kvelden. Samme kveld får vi en smakebit av en høytrykksrygg som beveger seg over oss i midtuka.

– Onsdag og torsdag skal man bare benytte sjansen til å komme seg ut å nyte pudderet. Spesielt onsdagen vil bli veldig fin slik prognosene ser ut nå, med noen få minusgrader, sol, ingen nedbør og lite vind, sier Robertsen.


 

Stiv kuling og regn til helga

Prognosene for neste helg er derimot mindre lovende.

– Fredag bikker vi over på pluss-temperaturer igjen med kuling mellom liten til stiv fra sørvest. Det vil nok ikke blåse opp i storm i Tromsø, men det vil nok bli ganske utrivelig og det vil regne ganske mye mellom fredag og søndag slik det ser ut nå, sier Robertsen.