Høyre-politiker Øyvind Hilmarsen tråkker akebakke for egen maskin

Mens noen politikere tråkker i salaten, tråkker tidligere byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) opp akebakken på Gebhardtstykket.

TRÅKKER TIL: Øyvind Hilmarsen trives godt i store maskiner, og er godt fornøyd bak spakene på sin sjarmerende tråkkemaskin fra 1986. 

nyheter

Da Hilmarsen flyttet til Clodiusbakken for fem år siden, ble han nabo til en av byens fineste akebakker.

– Kommunen hadde installert belysning i bakken, og tilrettelagt for bruk, men bakken ble ikke tråkket. Jeg er for private initiativ, så jeg tenkte at da er det bare å tråkke selv, sier han.

TAKKNEMLIG INNSATS: Hilmarsen har fått rikelig med positiv tilbakemeldinger fra folk som bruker bakken. 

 

Som sagt, så gjort. Hilmarsen bladde opp av egen lomme, og kjøpte seg tråkkemaskin. Etter et ikke ubetydelig oppussingsarbeid på maskinen fra 1986, var Hilmarsen i gang forrige vinter. Han røper at maskinen hadde en prislapp tilsvarende «en helt grei sydenferie for to».


 

Han har fått med seg noen velgjørere for å bidra med drivstoffkostnader.

– Jeg snakket med velforeninga som ønsket at jeg skulle tråkke, og fikk grønt lys fra kommunen.

Verdt arbeidsinnsatsen

Hver gang det er store snøfall, rundt 10–15 ganger i løpet av en vinter, er Hilmarsen å finne i bakken.


 

– Først er det måking av innkjørselen og taket, så er det bare å tråkke til i Gebhardtstykket. Det hender jo at det kan være slitsomt hvis jeg har mye annet å gjøre, men når jeg står på kjøkkenet etterpå, og ser at bakken brukes av barn og ungdom, så er jeg ikke i tvil om at det er verdt det. Bakken blir satt pris på, og folk gir utelukkende positive tilbakemeldinger, sier han.

– Fetisj for store maskiner

Hilmarsen virker ikke fint lite fornøyd heller, mens han rigger seg til i sin private tråkkemaskin.

– Jeg har hatt et fetisj for store maskiner helt siden bestefaren min lærte meg å kjøre traktor i Målselv. Hver gang jeg hadde sjansen som byrådsleder, hoppet jeg inn i svære maskiner, røper Hilmarsen.

Akebakken har blitt et populært tilskudd for barn og unge, og blir flittig brukt. Siste tilskudd til bakken er at Hilmarsen har laget et hopp.

– Det er en del barn som bruker akebakken, og jeg håper bare at bakken blir enda mere brukt, gjerne av ungdom. Fordi det er masse tilbud for barn i byen, men ikke nok for ungdom. Det er fint at de får andre tilbud enn å sitte foran en skjerm. Vi håper å få på plass en hoppkonkurranse i løpet av vinteren, sier han.

AKEBAKKE-HELT: Øyvind Hilmarsen er bedre kjent som tråkkemaskinsjåfør enn Høyre-politiker i området rundt Gebhardtstykket. 

 

Hilmarsen har også lært opp en til maskinfører, sånn at også bakken blir tråkket dersom han skulle være bortreist.

Heller skitrekk enn dyre snowboardkonkurranser

Hilmarsen er veldig kritisk til at kommunen skal finansiere dyre vintersportsarrangement, og mener pengene er bedre anvendt i byens akebakker.

– Istedenfor X-games, Air og Style, og alt det jåsset de begynner med igjen, hvor de kaster penger etter rike snowboardfolk, bør man bruke de ti millionene på små skitrekk rundt omkring i Tromsø. på Kvaløysletta, i Tromsdalen og for eksempel her. Små vaiertrekk som legger til rette for bruk av bakkene. Det hadde vært noe, sier han, før han setter seg godt til rette i den knallrøde doningen, og tråkker bakken ferdig.