Stor medlemsvekst etter vedtak om sjødeponi

Naturvernforbundet opplever en sterk tilstrømming av medlemmer etter at regjeringen godkjente gruvedrift ved Repparfjorden.

LEDER: Silje Ask Lundberg er leder i Naturvernforbundet. Hun kan fortelle om kraftig medlemsvekst etter at regjeringen godkjente gruvedrift i Kvalsund. Foto: Christer Pedersen 

nyheter

De siste fem dagene har Naturvernforbundet fått i overkant av 820 nye medlemmer.

Bakgrunnen til den kraftige medlemsveksten er ifølge leder Silje Ask Lundberg vedtaket om å gi driftstillatelse til gruveselskapet Nussir.


Hundrevis demonstrerte mot utslipp i Repparfjorden

Flere hundre mennesker trosset vær og vind lørdag for å demonstrere mot at regjeringen åpner for dumping av gruveavfall i Repparfjorden.

 

Mange støttespillere

– Det har kokt på sosiale medier. Vi har fått utrolig mye støtte. Det er ingen tvil om at denne saken opprører folk, og mange melder seg inn for å stå sammen med oss i denne kampen. Vi kan ikke bruke en ren fjord som avfallsplass for giftig gruveslam, sier Ask Lundberg.


Naturvernorganisasjoner varsler hard kamp

– Et av de mest miljøfiendtlige industriprosjektene i norgeshistorien, sier Naturvernforbundet etter at regjeringen har sagt ja til gruvedrift i Kvalsund.

 

Pengeinnsamling

I tillegg til den kraftige medlemsveksten så har naturvernorganisasjonen fått økonomisk støtte fra givere – to dager etter gruvevedtaket er det samlet inn over 160.000 kroner som skal brukes i arbeidet mot gruvevirksomheten i Kvalsund.


Christer Pedersen