En god miks

Dette er helgens vinanbefalinger!

iTromsøs vinanmelder John Strandmo i sitt naturlige habitat.  Foto: Privat

nyheter

Melne epler

Melne epler 

Nr. 81409

Reynolds Cava Finissima Reserva Brut Nature (musserende)

Spania/u.å./11,5 prosent

Kr. 119,90 (bestilling)

Reynolds-eventyret startet i Porto rundt 1820. Da kom den engelske handelsreisende til Portugal. Etter noen år kjøpte han opp store skogområder – også i Spania – for å lage korker til vinprodusentene. Etter hvert startet de å lage egne viner. Denne er laget på halvparten Xarel-lo samt Macabeo og Parellada. Har fått 20 måneder på bunnfallet. Gulgrønn. God åpning med sitrus, gule, melne epler, aprikos og urter. Smaken går i samme leia. God fylde med syrer som balanserer. Behagelig tørrhet. Moden finish. Alene eller til sjømat. God pris. Kan lagres noe. Svak femmer!


Anelse fedme

Anelse fedme 

Nr. 103751

Albert Bichot Macon-Lugny les Charmes (hvit)

Frankrike/Burgund/2016/12,5 prosent

Kr. 249,90 (bestilling)

Prisbelønnet Chardonnay-vin som er strågul. Fatlagret i syv måneder. Blomster, tropiske frukter – fersken og aprikos spesielt – og en anelse fedme og fat. Det går igjen i en innbydende smak. Frisk med god fylde. Også en del mineraler som varer. God, fruktig avslutning. Best til sjømat, men kan også nytes alene.


Stikkelsbær

Stikkelsbær 

Nr. 102860

Most Wanted Sauvignon Blanc (hvit)

New Zealand/Marlborough/2017/12,5 prosent

Kr. 139,90 (bestilling)

Kun brukt Sauvignon Blanc. Gulgrønn. Tydelig stikkelsbærpreg, men også tropiske frukter og noe sitrus. Smaken er fyldig med god frukt – eple og mer av det tropiske. Gode syrer som gir en behagelig friskhet. Også noe sødme. Mot nesle i en lang ettersmak. Til krydret mat.

Moden pære

Moden pære 

Nr. 104604

Most Wanted Prosecco (musserende)

Italia/Prosecco/u.å./11 prosent

Kr. 149,90 (bestilling)

Glera-vin laget på charmat-metoden. Fint skum og masse bobler. Lys gul. Moden pære, melne epler og deilige blomstertoner. Også litt sødme. Livlig på smak med god mousse, litt bitterhet og frukt. Det fortsetter i hele smaksbildet. Noe restsødme – 8,5 g/l sukker. God lengde. Best alene. Sterk firer!

Grønnsaker

Grønnsaker 

Nr. 52227

Te Hua Valley Sauvignon Blanc (hvit)

New Zealand/Marlborough/2018/12,5 prosent

Kr. 129,90 (basis)

Lys grønn Sauvignon Blanc-vin. Mineraler, frukt, noe tropisk, urter og grønnsaker i en interessant åpning. Smaken går i samme spor med ditto stikkelsbær og sitrus. Frisk med god lengde. Til fisk og reker. Svak femmer!