Kjørte bil i vodkarus. Nå har 62-åringen mistet førerkortet «for alltid»

Vedkommende hadde 1,38 i promille da blodprøven av han ble tatt.

  Foto: Tor Farstad

nyheter

En 62 år gammel mann er i Nord-Troms tingrett dømt til 26 dagers fengsel og en bot på 20.000 kroner etter at han lørdag 31. mars 2018 kjørte bil i vodkarus og 1, 38 i promille. Mannen ble stoppet i Håkøybotn av politiet i forbindelse med en ordinær trafikkontroll.

Da hadde han kjørte fra sin bolig på Tromsøya via Kvaløya og langs Straumsvegen. Det vil si nesten to mil, ifølge dommen, hvor hans ektefelle var passasjer i bilen. Politibetjentene fikk nokså umiddelbart mistanke om at tiltalte hadde drukket alkohol, ifølge den ene betjenten var det på grunn av måten tiltalte fremsto og at han noe motvillig ville blåse i alkometeret.

Selv forklarer 62-åringen at han hadde drukket vodka den natten og ikke hadde tenkt på at han kunne vært påvirket av alkohol fortsatt.

Ettersom mannen i 2014 også ble dømt for promillekjøring dømmes han til tap av forretten for alltid. I rettslig sammenheng er ikke dette til evig tid, man kan søke om å få føreretten tilbake etter å ha vært uten i fem år.