Skolestreiket for klimaet

Kongsbakkenelevene Astrid og Marie ønsker å delta i den voksende miljøbevisstheten blant skoleelever over hele verden.

VIKTIG BUDSKAP: Astrid Aakvaag Glomstad og Marie Wegener Barstad (til høyre) går i andre klasse på Kongsbakken videregående skole. De mener det er viktig å vise at det finnes et miljøengasjement også i Tromsø. Foto: Christer Pedersen 

Vi ønsker å vise at vi bryr oss om miljøet også her i Tromsø. Det er et viktig budskap å sende om at det er et verdensomspennende engasjement.

Astrid Aakvaag Glomstad, Kongsbakken-elev
nyheter

Tydelig inspirert av kampanjen til den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg, har også Tromsø fått en skolestreik for miljøet.


Klima-Greta ga EU marsjordre

EU måtte stå skolerett da klimaaktivisten Greta Thunberg (16) kom til Brussel. Tusenvis av belgiske elever skulket skolen for å marsjere sammen med henne.

 

Global kampanje

Fredagene er blitt streikedager over hele verden. I Sverige, i resten av Europa, i USA, Canada og flere land i Afrika, har elever forlatt skolene for å streike for et bedre miljø.

– Vi ønsker å vise at vi bryr oss om miljøet også her i Tromsø. Det er et viktig budskap å sende om at det er et verdensomspennende engasjement, sier Astrid Aakvaag Glomstad.

DEMONSTRANTER: Cirka 25 oppmøtte miljøforkjempere hadde tatt oppstilling på rådhustrappa 

 

Hun og en liten håndfull Kongsbakken-elever hadde tatt turen ned bakken til rådhuset for å delta i demonstrasjonen fredag.

Protest mot regjeringen

– Det er også en protest mot regjeringens dobbeltmoral når det kommer til miljøspørsmål. De sier at de bryr seg om miljøet, men samtidig gir de tillatelse til gruvedrift og ny oljeproduksjon, sier Marie Wegener Barstad.

Det var ingen ungdomsskoleelever til stede på streikedemonstrasjonen på rådhustrappa, brorparten av de oppmøtte var eldre – enten elever på videregående eller på universitetet.