Meteorologen varsler nye runder med guffent vær - kan bli kritisk for Tromsø Alpinpark

Hvorvidt nedbøren kommer i form av snø, regn eller sludd, vet ikke meteorologen. Men kommer, det gjør den.

  Foto: Johannes Ytreberg Meløe

nyheter

- Jeg holder en knapp på sludd og bløt snø i dagene fremover. Inn i neste uke er det fortsatt lavtrykksaktivitet som preger været fremover, men det ser ut til at Tromsø vil bli liggende i et slags grenseland mellom pluss- og minusgrader. Da er det ikke så lett å si om det blir sludd, regn eller snø, sier vakthavende meteorolog Eirin Arnesen ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Mindre vind

Det har de siste dagene blåst og regnet godt. Lørdag kom det 16 millimeter regn i Tromsø, og vinden kom opp i liten kuling.

- Det har banket godt med regn på ruta her oppe for å si det sånn, men det skal roe seg litt i løpet av søndag ettermiddag og kveld. Spesielt i kveldingen dreier vinden litt, og vi får noen blaff som ligner på frisk bris, sier Arnesen. Forholdene skal bli roligere fremover, og det er jo godt nytt, sier Arnesen.

Hun forteller at temperaturen vil holde seg på rundt samme nivå som i helgen.

- Tendensen er at den skal gå bittelitt ned, men den vil fremdeles ligge og vake rundt nullpunktet. Med nordavinden som kommer inn i morgen, kan vi få litt sludd og bløt snø i Tromsø, men jeg kan ikke love at det blir snø som blir liggende, sier hun.

Snø i høyden

Arnesen forteller at det ikke er ventet mye nedbør i dagene som kommer.

- Det vil stå på store deler av dagen i morgen, men det er likevel ikke store mengder det er snakk om. Vått blir det nok uansett, sier hun, og fortsetter:

- Også på onsdag er det ventet noe nedbør, og den kommer nok som snø i høyden.

Kan bli kritisk for alpinparken

For daglig leder ved Tromsø Alpinpark, Jon Håkonsen, er værmeldingen dårlig nytt.

- Det er klart at det dårlige været tar bort mye av omsetningen vår fordi vi er nødt til å holde stengt. Vi har allerede holdt stengt nesten ei hel uke denne måneden, og med det været som er nå, er vi nødt til å fortsette med det for å spare nedfartene og traseene. Heldigvis er kunstsnøen veldig slitesterk, dersom den får ligge i ro, så jeg er ikke redd for den ennå. Hvis det forstsetter slik vil det imidlertid bli kritisk, sier han.

I verste fall må alpinparken produsere ny kunstsnø, med de kostnadene det medfører.

- Det er for tidlig å stenge parken i februar, slår Håkonsen fast.