Blir ny konsernsjef i Sparebanken: – Det har vært mange følelser i dag

Petter Høiseth fikk konsernsjefjobben, i hard konkurranse med mange gode søkere.

FORNØYD: Styreleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (til venstre) er godt fornøyd med å ha fått Petter Høiseth (midten) som ny konsernsjef. Her sammen med avtroppende konsernsjef Jan-Frode Janson. Foto: Sanna Drogset Børstad 

nyheter

Mandag morgen fikk de ansatte i Sparebanken Nord-Norge beskjeden om at en av deres egne, Petter Høiseth, tar over konsernsjefjobben.

– Vi har hatt mange sterke søkere, og har gjort en grundig vurdering, sier styreleder i konsernet, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.


Petter Høiseth blir ny konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge

Høiseth som har jobbet i SNN siden 2009 starter i stillingen 15. mars.

 

Han er godt fornøyd med at den sterkeste kandidaten også er en intern kandidat, men vil ikke fortelle hvor mange søkere det var til stillingen. Petter Høiseth har sittet i konsernledelsen de siste seks årene, og har jobbet i banken i ti år.

– 10 år, 1 måned og 25 dager for å være presis, ler Høiseth.

Kjenner på ansvaret

Den endelige avgjørelsen ble tatt 07.30 mandag morgen, og en time senere ble børsmeldingen sendt og de ansatte kunne informeres.

– Det har vært mange følelser i dag. Det har vært en lang reise for meg, og jeg er stolt. Samtidig kjenner jeg på det store ansvaret. Dette er en bank som er viktig for landsdelen, og vi har mange ansatte. Følelsen av ydmykhet er nok det som dominerer mest, sier Høiseth.

NY SJEF: Petter Høiseth tiltrer i stillingen 15. mars. Foto: Sanna Drogset Børstad 

 

Han har selv vært med på å utvikle strategi for banken, og banken er nå et drøyt år ut i strategiperioden, som varer ut 2020. Det er derfor ingen store endringer i vente med ny mann i sjefsstolen.

– Det er en strategi som jeg tror 100 prosent på, sier Høiseth, og legger til at han og avtroppende konsernsjef Jan-Frode Janson deler mye av verdigrunnlaget og ledelsesfilosofien.

Fornøyd

Høiseth har bakgrunn som jurist, og har jobbet med banker som advokat, før han begynte i Sparebanken Nord-Norge.

– Banken har ellers en sterk kompetanse, så Petter blir lagleder for et godt team. Vi er godt fornøyd, og er trygge på å få videreført den strategien banken har laget, sier Schjøtt-Pedersen.

Høiseth tiltrer i stillingen 15. mars. Jan-Frode Janson skal begynne som konsernsjef for Sparebanken SMN i Trondheim, men er tilgjengelig i Tromsø ut april før han flytter sørover.

Janson er godt fornøyd med at det er hans tidligere høyre hånd som nå tar over jobben hans.

– Det var godt å få en avklaring, og det er artig at en intern person rykket opp, sier Janson.


Dette tjente byens banktopper i fjor

Jan-Frode Janson er banksjefen som tjente mest i 2017.

 

For Høiseth kom nyheten om Jansons avgang brått på. Deretter tok han en grundig runde med seg selv, med familien og med Janson, før han bestemte seg for å søke.

– Nå var det 6–7 år siden sist konsernsjefstillingen var ledig. Før det var det 23 år. Slike muligheter kommer ikke ofte, sier den nye konsernsjefen.