Petter Høiseth blir ny konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge

Høiseth som har jobbet i SNN siden 2009 starter i stillingen 15. mars.

SAMFUNNSLØFT: Petter Høiseth har vært konserndirektør i Sparebanken Nord-Norge den siste tiden.   Foto: Kjetil Vik

nyheter

Petter Høiseth har takket ja til å overta som konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge. Det skriver SNN i en pressemelding mandag morgen.

Høiseth tiltrer 15. mars.

– Jeg er både stolt og ydmyk over tilliten jeg har fått. Samtidig overtar jeg etter en som tilsynelatende har gjort alt riktig. Å skulle løfte konsernet videre blir en stor utfordring, men jeg trigges virkelig av den utfordringen, sier han i pressemeldingen.

29. oktober i fjor ble det kjent at nåværende konsernsjef, Jan-Frode Janson, trer av i stillingen etter seks år. Knapt en måned senere bekreftet Høiseth sitt kandidatur.


Høiseth, som er utdannet jurist, har jobbet i Sparebanken Nord-Norge siden 2009. De siste årene har han sittet i konsernledelsen som utviklingsdirektør. Han slår fast at han ikke bringer med seg noen revolusjon:

– Det er bygget stein på stein i Sparebanken Nord-Norge over mange år, og vi har nå nummer 1-posisjonen i landsdelen. Jeg har selv deltatt både i utvikling av strategi og i arbeidet med å etterleve den i praksis. Mitt fokus vil derfor være å bygge videre på den plattform som er skapt. Det er det beste grunnlaget for å sikre fortsatt verdiskaping for kunder og eiere, sier Høiseth.

Jan-Frode Janson vil fortsette som konsernsjef frem til 15. mars, og være tilknyttet konsernet frem til 1. mai 2019.


Slik vil Sparebanken ta tak i plastgranulat-problemet

Sparebanken Nord-Norge skal bruke ti millioner kroner på å bekjempe plastforurensing i nord.