Næringsforeningen er skuffet over Ikea-skrinlegging:

– Ikea-etablering ville ha styrket handelsstrømmen til byen

Administrerende direktør i Næringsforeningen i Tromsø-regionen, Trude Nilsen, synes det er synd at Ikea nå skrinlegger varehus i Tromsø.

Administrerende direktør: Trude Nilsen i Næringsforeningen. FOto: Næringsforeningen 

nyheter

På en pressekonferanse tirsdag fortalte Ikea at de nå skrinlegger planene om å bygge varehus i Tromsø. Tomta vil derfor selges. Det samme gjelder selskapets tomter i Vestby, Danebu og Ålesund.


Ikea skrinlegger varehus i Tromsø

I 2015 betalte Ikea 52 millioner kroner for tomta på Håpet. Nå skrinlegges planene om et varehus i Tromsø.

 

– Det er synd at en så stor aktør ikke ønsker å etablere seg i Tromsø. De har holdt på avgjørelsen ganske lenge, så vi har skjønt at de ikke var sikre på satsinga. Dette er i tråd med store endringer i varehandelen, og jeg vil tro at avgjørelsen har en sammenheng med det, sier Nilsen.

Nye arbeidsplasser

Hun synes skrinleggingen er synd for Tromsø som handelsdestinasjon.

– Ikea er et varehus som ville ha styrket handelsstrømmen til byen.


Ny tvil rundt Ikea-etableringen i Tromsø

Varehus i Tromsø kan bli ofret for nye Ikea-utsalg i utenlandske storbyer.

 

Nilsen er ikke overrasket over avgjørelsen, men blir likevel litt skuffet.

– Vi hadde håpet på en positiv avgjørelse. De er en stor og viktig aktør, som ville ha betydd mange nye private arbeidsplasser. Det er noe Tromsø trenger, sier hun.

Senterleder Laila Myrvang ved Jekta Storsenter synes det er synd at Ikea dropper etablering i Tromsø.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Handel i endring

Senterleder Laila Myrvang på Jekta synes det er synd at kjøpesenteret ikke får Ikea som naboer.

– Dette er synd for Tromsø som handelsdestinasjon. Etablering av Ikea i Tromsø ville ha bidratt til mange flere private arbeidsplasser, sier hun.

Fra Jekta sin side var det stor glede da Ikeas opprinnelige planer om å etablere seg på Langnes ble kjent, men Myrvang er ikke overrasket over at de nå skrinlegger disse planene.

– Handelen er i stor endring. Det merker alle som driver med detaljhandel i Norge. Det er ikke overraskende at de tar steget og bremser opp. Ikea må omstille seg på lik linje som andre, sier Myrvang.