Mener Ikea-skrinleggingen kan være bra for nærområdet

Håpet Velforening har tidligere reagert på mye trafikk i området. At Ikea-planene nå skrotes synes styreleder Guro Reisæter er helt greit.

GREIT UTEN IKEA: Guro Reisæter i Håpet velforening det er ok at det ikke blir IKEA i nærområdet. 

nyheter

Ikea skrev i en pressemelding tirsdag morgen at de skrinlegger planer om nye varehus i Norge. Det resulterer i at de derfor dropper å bygge varehus i Tromsø.

I 2015 betalte Ikea 52 millioner kroner for tomta på Håpet.

Håpet Velforening, som blant annet jobber med å bevare friområdene på Håpet, har tidligere gått ut mot blant boligprosjektet Einerhagen og nye høyblokker på Håpet.


– Hva tenker dere naboer om at Ikea-planene nå skrinlegges?
– Det synes jeg er helt greit. Hadde planene blitt realisert ville det blitt enda mer trafikk her enn det allerede er, og mest sannsynlig kommer til å bli når Einerhagen-prosjektet er klart, sier styreleder Guro Reisæter i velforeningen.

Mye trafikk

Reisæter opplever at flere småbarnsfamilier og andre styremedlemmer også reagerer på trafikken i området.

– I velforeningen er det en generell enighet om at det er for mye trafikk . Det er både Jekta og flere andre store butikker her på Håpet og mange bilister tar da i bruk Rypevegen, hvor flere barn bor og leker. Der kjøres det ofte for fort og småbarnsforeldrene er redde for barna som leker der. I tillegg er vi opptatt av å beholde de grønne lungene her.


Kommentaren:

Ikea-drømmen knust. Lenge leve Tromsø!

Nedleggelsen av Ikea er ikke bare stenging av et varehus, det er skrinlegging av en drøm. Men kanskje like greit, når alt kommer til alt, skriver Stig Jakobsen i sin kommentar.

 

Hun tror det hadde blitt enda flere køer dersom Ikea-planene ble realisert.

– Trafikksituasjonen i Giæverbukta gjør allerede slik at det blir en god del trykk og lange køer ved tverrforbindelsen, dersom Ikea hadde kommet ville det blitt enda mer av dette.

Vil involveres

Nå som Ikea skal selge tomten er velforeningen interessert i å kunne komme med innspill på hva tomten skal brukes til.


Næringsforeningen er skuffet over Ikea-skrinlegging:

– Ikea-etablering ville ha styrket handelsstrømmen til byen

Administrerende direktør i Næringsforeningen i Tromsø-regionen, Trude Nilsen, synes det er synd at Ikea nå skrinlegger varehus i Tromsø.

 

– Vi ønsker gjerne at kommunen rådfører seg med oss dersom de skal ta i bruk tomten, sier Guro Reisæter