Streiken ved Troms Kjøkken er over – får tariffavtale

Etter dagens meklingsmøte er streiken, som har vart siden 4. februar, over.

Fra venstre: Knut Robertsen, Marius Nilsen og Heidi Lindrupsen stod streikevakt utenfor HTH Troms Kjøkken AS på Stakkevollvegen tidligere denne måneden.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det melder Handel og Kontor tirsdag ettermiddag.

iTromsø har tidligere skrevet om de fire ansatte ved HTH Troms Kjøkken som har gått ut i streik fordi arbeidsgiver nekter å gå med på tariffavtale.


 

Arbeidsgiveren har valgt å melde seg inn i arbeidsgiverforeningen Virke. Det betyr at HK i Norge har rett til tariffavtale etter hovedavtalen.

– Vi oppfyller kravene i hovedavtalen, så dette er en seier for våre medlemmer, sier regionsekretær i HK Region Nord-Norge, Marius Nilsen til Handel og Kontor.

Nilsen har tidligere forklart at tariffavtalen blant annet vil gi de ansatte en bedre pensjonsavtale samt to tusen kroner mer i brutto månedslønn.


De streikende ansatte ved HTH Troms Kjøkken: – Overrasket over at noen i Norge i 2019 må gå ut i streik for å få tariffavtale

Streikevaktene ved HTH Troms Kjøkken fikk fredag besøk fra både Arbeiderpartiet, Fagforbundet og Rødt som alle ga sine støtteerklæringer.

 

De streikende ansatte vil gå tilbake på arbeid fra og med onsdag.

– Vi er stolte av medlemmene våre ved Troms Kjøkken i Tromsø, som har sørget for at det nå blir ordna arbeidsforhold på arbeidsplassen deres. Det lønner seg å være organisert, det har også arbeidsgiveren merket seg ved å melde bedriften inn i Virke. Det er bra, sier forbundsleder i HK, Trine Lise Sundnes til nettstedet.


Wilhelmsen stilte opp som streikevakt: – Det er interessant at man i 2019 ikke får tariffavtale

Onsdag ettermiddag sto ordførerkandidat Gunnar Wilhelmsen (Ap) streikevakt utenfor HTH Troms Kjøkken – i en time.