Varsler pause fra mildværet: – Det blir en mer vinterlig værtype

Mens Nordland får slite med en ny storm, går det mot mer normalt vintervær og pause fra mildværet i Tromsø.

påfyll av snø: Etter en lengre periode med mildvær, går vi over til minusgrader og snøbyger igjen fra og med onsdag kveld. Illustrasjonsfoto: Ronald Johansen  Foto: Illustrasjonsfoto: Ronald Johansen

nyheter

Tirsdag kveld komme det inn snø, sludd og regn over Tromsø som fortsetter utover onsdagen, i tandem med vind fra sørvest. I Nordland er det varslet liten storm natt til- og tidlig onsdag.

typisk vintervær: Meteorolog Trond Lien varsler et mer typisk vintervær ut denne uken.   Foto: Arkivfoto: Preben Olsen

 

Når lavtrykket passerer Tromsø onsdag ettermiddag snur vinden til nordøst og temperaturen synker ned til minussiden. Der vil den holde seg fram til i alle fall over helgen.

– Det vil gå enkelte snøbyger utover onsdag kveld og torsdagen. Fra torsdag og utover blir det en mer vinterlig værtype med minusgrader og skiftende vær. Sola vil titte fram mellom snøbygene, men det er ikke snakk om mye nedbør og det vil bli gjennomgående lite vind med korte perioder opp i kuling, sier vakthavende meteorolog Trond Lien ved Vervarslinga i Nord-Norge tirsdag ettermiddag.


 

Økt skredfare

Onsdag øker også skredfaren i Tromsø, ifølge snøskredvarsel-tjenesten varsom.no.

– Mildvær og en del nedbør første del av dagen kan føre til våte skred i lavlandet, men synkende temperatur til minusgrader utover dagen fører til gradvis minkende fare for våte skred. I fjellet ventes påfyll av snø og en del vind. Utover dagen vil vinden dreie til nordøst og vi får pålagring av snø også inn i leheng mot sørvest. Fersk fokksnø kan derfor finnes i alle himmelretninger, heter det i varselet som er utformet av NVE i samarbeid med Meteorologisk institutt. Torsdag senkes skredfaren tilbake til nivå 2 – moderat.

Kan bli kaldt

Varselet betyr altså at vi kan få en pause fra regnet fra og med torsdag.

– Det vil passere små lavtrykk hele perioden og det vil være svært skiftende vindforhold fra alle retninger. Hvor kaldt det blir vil avhenge av skyer og vind, men har vi maks uflaks kan vi komme ned på 5–10 minus i Tromsø by på nattetid. Det blir bedre på dagtid nå som sola er litt høyere på himmelen, sier Lien.