Fant død katt i blodig bur: – Ser ut til at den er skutt i hodet

Tilfeldig forbipasserende fant onsdag et død katt med store hodeskader, forlatt i et bur på toppen av en container.

STIVFROSSEN: Katten var stivfrossen og det skal ha vært mye blod i buret da den ble funnet.   Foto: Privat

nyheter

Onsdag ettermiddag ble det funnet et kattebur på toppen av en container, av noen som tilfeldig forbipasserende på Heia i Balsfjord. Da de kikket nærmere på buret så de at det lå en død katt inne i det.

Balsfjord sokner til Dyrebeskyttelsen Norges avdeling i Tromsø, og en frivillig dro straks for å hente katten.

– Hun fant masse blod ved buret og en stivfrossen katt inne i det. Det ser ut som den er skutt i hodet, da den har store hodeskader og et større hull. Men hva som er brukt av våpen vet vi ikke. Vi tar den til veterinæren i morgen, og da får vi flere svar, sier nestleder i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø.


Tror katten Kyrre (14) ble bitt i hjel av løse hunder

Tirsdag fant Rune Arild Høili katten sin Kyrre bitt i hjel i en busk i naboens hage ved Varden. To dager tidligere hadde to ukjente hunder blitt observert springende løs i nabolaget.

 

– Ble veldig opprørt

Foshaug forteller at katten hadde gjort fra seg i buret og at det var blodsprut i taket.

– Man kan bare spekulere i om den har ligget der og lidd før den døde. Det skal sies at en katteier har lov til å avlive sitt eget dyr etter forskriftene, som da er å ta den med til veterinær eller skudd mot hodeskallen. Det kan hende at det har skjedd forskriftsmessig, men det er ikke forskriftsmessig å sette den igjen på en container og etterlate den i det offentlige rom, sier hun og legger til at de nå forsøker å finne kattens eier.

– De som fant katten ble veldig opprørt, og det samme ble vår frivillige som dro ut for å hente den. Og hun har sett mye elendighet, sier Foshaug.


Nå har kattene flyttet inn i det nye huset til Dyrebeskyttelsen

På samme eiendom som sålen til det nedbrente hjelpesentret ligger, har Dyrebeskyttelsen bygd et nytt hus. Og denne uka kunne de endelig slippe kattene løs i sitt splitter nye hjem.


Vurderer å anmelde

Foshaug sier til iTromsø at de vurderer å anmelde tilfellet til politiet, og særlig hvis det viser seg at det ikke er katteier som har skutt dyret.

– Jeg tror de fleste vet at døde dyr skal leveres til veterinær. I dette tilfellet er det noen som ikke fant det verdt å bruke penger på avlivning, og etterlot dermed katten til tilfeldige folk. Det er på ingen måte greit, sier hun.

Det er derimot ikke første katten de får inn som er skutt.

– Vi finner med jevne mellomrom katter som er skutt, og vi får også jevnlig bekymringsmeldinger fra folk, særlig på bygda, om at naboen skyter katter.  om at folk skyter katter, og det er særlig på bygda.


Endelig i nytt hus etter at det forrige gikk opp i flammer

Nesten ett år etter at hjelpesenteret på Prestvannet brant ned har Dyrebeskyttelsen fått nøklene til sitt splitter nye hus. Og det er tre ganger så stort som det forrige.

 

SKUTT I HODET? Katten har et større hull i hodet (som ikke er synlig på dette bildet) og Dyrebeskyttelsen mener den har blitt skutt.   Foto: Privat