Årets helårsarrangør 2018:

Bastard Bar vant pris på by:larm

Tromsø-baren vant fredag kveld prisen for «Årets helårsarrangør 2018» etter å ha satt opp 167 konserter i fjor.

«ÅRETS HELÅRSARRANGØR»: I løpet av 2018 hadde Bastard Bar 167 dager med live musikk og over 200 artister i ulike sjangre på scenen.  

nyheter

Norske Konsertarrangører (NKA) og deres medlemmer delte ut tre priser under by:larm fredag kveld: Årets festival, Årets nykommer og Årets helårsarrangør.

I konkurranse med Live Nation, Perfect Sounds Forever, Parkteatret og Folken stakk Bastard Bar av med seieren i sistnevnte kategori.

– Vi hadde null forventning om at vi skulle vinne og er mildt sagt i sjokk, sier Isak Harbitz, bookingansvarlig på Bastard, som er til stede på by:larm.

200 artister på scenen i fjor

Harbitz beskriver Bastard som soleklar «underdog» i konkurranse med de fire andre arrangørene. Han er likevel glad for at stadig flere får øynene opp for arbeidet de gjør.

– Vi hadde 167 dager med livemusikk i fjor i alle mulige sjangre, og hadde 200 artister på scenen, sier han.

Bastard slipper til ukjente band og artister, men Harbitz forteller at også mer kjente navn som Datarock og The Dogs velger å spille på Bastard.

– Vi tjener ikke penger på konsertene vi arrangerer, men jobber for å tilrettelegge for at folk skal spille hos oss.

– Blir dere motivert av prisen til å sette opp enda flere konserter i 2019?

– Ja, men jeg vet ikke om det er fysisk mulig å få så mange flere band på scenen, sier Harbitz og ler.

– Vi syntes det var utrolig artig bare å bli nominert, og er overveldet over at vi faktisk vant, sier han og takker de lokale arrangørgruppene The North Country Fair, Fanden i Troms, KAOS Music og Cat Collective som legger konsertene sine til Bastard.

– Drevet av ildsjeler

Norske Konsertarrangører begrunner prisen på følgende måte i en pressemelding:

«Bastard Bar har siden 2009 vært drevet av ildsjeler som brenner for å presentere livemusikk, og har siden oppstarten gitt mange unge og uetablerte artister en scene å spille på. Bastard Bar er en viktig scene for Tromsøs musikkmiljø og flere store artister og band spiller på Bastard, til tross for kapasiteten på kun 100 personer.»