Snart får endelig «Tromsøs flotteste strand» et toalett

I april starter markarbeidet – og i juni skal forhåpentlig et nytt besøkstoalett stå ferdig ved stranda i Grøtfjord.

TOALETT: Det nye offentlige toalettet skal legges like ved siden av besøksanlegget som er bygget av grendelaget i Grøtfjord.  Foto: Christer Pedersen

nyheter

Det forteller enhetsleder for Park og friluft i kommunen, Håkon Gjertsen til iTromsø.

– Vi har byggingen av selve toalettet ute på anbud for nå, og skal starte grunnarbeid i april, sier han.

ELV: Grendelaget har bygget bro, grillbu, lekeplass og andre besøksfasiliteter ved stranda i Grøtfjord – nå skal kommunen komplettere anlegget med et toalett.   Foto: Christer Pedersen

I anbudet har Park og friluft satt en del krav til toalettet som skal bygges.

– Vi har stilt krav om at det skal være stedstilpasset, og at det skal oppfylle et sett funksjonskrav – blant annet for sikring, sier Gjertsen.

Stort savn

Det har i mange år vært etterlyst et offentlig toalett i tilknytning til det mange mener er Tromsøs flotteste strand.

REDDEREN I NØDEN: Terje Edvardsen, nabo til Grøtfjordstranda, har vært behjelpelig med toalett for besøkende i flere år. Nå får han avløsning.   Foto: Ronald Johansen

Helt til i fjor kunne nødne besøkere få hjelp av en av naboene til stranda som tilbød lettelse i et uthus på hans tomt. Naboen – Terje Edvardsen – har i en årrekke etterlyst avløsning, og nå skal altså kommunen overta ansvaret for toalettfasilitetene.

Ved siden av grillbua

Håkon Gjertsen forteller at toalettet skal legges like sør for den vesle elva der grendelaget har bygget grillhytte og lekeplass.

VIKTIG: Park- og friluftssjef i kommunen, Håkon Gjertsen, sier at byggingen av toalettet i Grøtfjord starter i april.   Foto: Ronald Johansen

Det er satt av to millioner kroner til byggingen av toalettet, men park- og frilufssjefen sier at det er en del ting som kompliserer arbeidet ute i fjorden.

Reportasje:

På topptur i mørket

Sola er tilbake og dagslyset trekker stadig flere til fjelltoppene på ski. Mange har imidlertid gått på topptur i flere måneder allerede, godt hjulpet av kraftige hodelykter.

 

Blant annet er Vann og avløp ferd med å prosjektere og etablere et vann- og avløpsnett i bygda – noe som ennå ikke er ferdig.

Satt av pengebuffer

– Det hadde vært veldig mye enklere om vi kunne koble oss til et ferdig nett, men dette er ennå ikke kommet på plass. Derfor kan det være nødvendig å få på plass noen midlertidige løsninger, sier Gjertsen.


Vil bygge ny toppetasje på Odd Berg-bygget

Det fem etasjes høye Odd Berg-bygget fra 1972 kan få en ny etasje på toppen. Nå søker utbygger 70 Grader N Arkitektur på vegne av ANS Roald Amundsensplass 1 om dispensasjon.

 

Derfor har Park og friluft satt av en buffer på halvannen million som skal kunne dekke eventuelle merkostnader knyttet til toalettbyggingen.

Vil ikke ha forsinkelser

– Vi ønsker simpelthen at prosjektet ikke skal stoppe opp fordi vi kan komme til å trenge tilleggsfinansiering. Derfor har vi satt av penger for å være på den sikre siden, sier Gjertsen.

POPULÆRT: Grøtfjordstranda er et av Tromsøs mest populære utfartssteder. Nå får naturperlen et offentlig toalett etter mange års venting.  Foto: Ronald Johansen

Alt for å ikke risikere ytterligere forsinkelser.

– Dette er et veldig viktig prosjekt for oss, og vi ønsker ikke at det skal stoppe opp, sier Park- og friluftssjefen.