Tesla legger ned nesten alle butikker

Elbilprodusenten Tesla flytter hele salgsprosessen til nettet.

  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT NTB SCANPIX

nyheter

I en melding torsdag varsler Tesla at de skal legge ned nesten alle sine utsalgssteder.

I stedet skal de gå over til å selge bilene sine kun på nett. Bare enkelte av butikkene vil fortsette driften som i dag.

Disse skal gjøres om til informasjonssentre og showrooms, melder Tesla i bloggposten.

– Det er 2019. Folk ønsker å kjøpe ting på nett, sier Elon Musk i innlegget ifølge E24.

Nettsalget skal gjøre det mulig å kutte prisene også på andre Tesla-modeller med 6 prosent i gjennomsnitt.

– Levere tilbake gratis

Tesla øker også fristen for å returnere bilen om du ikke er fornøyd til syv dager eller 1.000 miles (1.609 kilometer), slik at du i praksis ikke trenger å gjennomføre en vanlig prøvekjøring, skriver Tek.no.

– Du kan bokstavelig talt kjøpe en Tesla, kjøre flere hundre kilometer for en «road trip» med venner og så levere den tilbake gratis, skriver Tesla i blogginnlegget, ifølge Tek.no.

Billigversjon

Etter å ha ventet lenge er Tesla og Elon Musk nå klar til å selge sin rimeligste utgave av Model 3 i USA. Det kom frem i en pressemelding torsdag kveld.

Bilen som nå gjøres tilgjengelig har tilnavnet «standard range» får kortere rekkevidde og vil koste 35.000 dollar, tilsvarende like i underkant av 300.000 kroner.

Den rimelige utgaven vil få en rekkevidde på 220 miles, tilsvarende 354 kilometer. Dette er rundt 150 kilometer mindre enn utgaven som har vært til salgs her til lands frem til nå.

Det er foreløpig ikke kommet informasjon om hvorvidt versjonen blir tilgjengelig utenfor USA nå.

– Vil ikke tjene penger i første kvartal

Etter at Tesla torsdag kveld lanserte den rimeligste utgaven av Model 3, holdt toppsjef Elon Musk en telefonkonferanse hvor han gjorde det klart at han ikke tror selskapet vil tjene penger i første kvartal.

– Gitt at det skjer mye i første kvartal, hvor vi ser store engangskostnader og utfordringer med å få biler til Kina og Europa, forventer vi ikke å ha fortjeneste i første kvartal. Vi tror vi kan tjene penger i andre kvartal, sa Musk, ifølge CNBC.

Tesla-aksjen reagerte negativt på utsagnet og falt rundt 3 prosent i etterhandelen sent torsdag kveld.