Tidenes største tilbakekalling for Subaru: 8.900 biler i Norge rammes

Bremselysproblemer fører til at Subaru må kalle tilbake over to millioner biler. Det er den største tilbakekallingen i selskapets historie.

  Foto: SUBARU OF AMERICA AP

nyheter

Den japanske bilprodusenten Subaru varsler sin største tilbakekalling noen gang etter at flere modeller har hatt problemer med bremselysene, skriver Nikkei Asian Review fredag.

Subaru Norge bekrefter til E24 at tilbakekallingen gjelder 8.900 biler i Norge som nå får beskjed om nyheten.


Tesla legger ned nesten alle butikker

Elbilprodusenten Tesla flytter hele salgsprosessen til nettet.

 

Tilbakekallingen gjelder 2,26 millioner biler, noe som er dobbelt så mange som Subaru produserer årlig. Feilen er oppdaget på biler av modellene Forester og Impreza, som er bygget mellom 19. september 2008 og 29. mars 2017.

Her til lands har det ikke vært noen ulykker eller hendelser knyttet til feilen, opplyser informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge, og sier initiativet er av en forebyggende karakter.

306.000 av bilene befinner seg i Japan, og resten andre steder i verden.

Feilen rammer bryteren som slår på bremselyset når man trykker inn bremsen. Ifølge Subaru har det ført til at noen bileiere ikke har fått startet bilen.

Så langt har Subaru satt til side 89 millioner dollar, tilsvarende 760 millioner kroner, til å fikse feilen. Selskapet melder at de ikke tror utgiftene vil påvirke de finansielle resultatene nevneverdig. Det skyldes effektiviseringstiltak og sterkt salg i USA.