Bruker to millioner kroner på billige kulturtilbud til ungdom i 2019: – Lover godt for kulturbyen Tromsø

Tromsø kommune har tildelt to millioner kroner for å øke kulturtilbudet til de unge. Nå vil Tvibit kartlegge hva ungdommen ønsker at pengene skal brukes på.

UNG KULTURRABATT: Vilde Fjeldheim Wold, aktivitetskoordinator ved Tvibit (venstre), og Mariann Meszaros Josefsen, prosjektleder for Ung Kulturrabatt. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

– Dette gir fantastiske muligheter og lover godt for kulturbyen Tromsø! skriver aktivitetskoordinator Vilde Fjeldheim Wold fra Tvibit i en pressemelding.

Ung Kulturrabatt er et tilbud til ungdom fra 15 til 19 år, som skal unngå at kulturopplevelser koster «skjorta» for byens ungdom. Det kommunale prosjektet ble lansert i mai i fjor av Tvibit, Tromsø kommune, Aurora Kino Fokus og Tromsø Ungdomsråd. I september ble tilbudet utvidet til å inkludere billige «under 18»-konserter, i samarbeid med Driv.


Vil kutte ut kulturkort til ungdom etter bare to måneder

Marta Hofsøy (Ap) raser etter hennes politiske hjertebarn foreslås avviklet.

 

I fjor hadde prosjektet en økonomisk ramme på en million kroner, men i desember vedtok kommunestyret å øke summen til to millioner for 2019.

Utsolgt på fire dager

Prosjektet administreres av Tvibit og Tromsø Ungdomsråd. Gjennom prosjektet håper prosjektlederne å gi ungdommen større muligheter til å delta på kulturelle arrangement.

LANSERINGEN: Bilde fra lanseringen av prosjektet i mai 2018. Bak, fra venstre: Christian Hyld (Tvibit), ordfører Kristin Røymo, Marta Hofsøy (Ap), Elin Jørgensen (Rødt) og prosjektleder Mariann Meszaros Josefsen. Foran: Pernille Traasdahl (til venstre) og Hedda Ottarsen Nøstvik fra Tromsø Ungdomsråd. Foto: Helge Skog 

 

Wold forklarer at Tvibit samarbeider tett med Aurora Kino Fokus, Driv og andre konsertarrangører. Prosjektet har allerede arrangert flere kinovisninger og konserter i byen, sist med Unge Ferrari på Driv i slutten av februar.


Etter syv års kamp får byens unge endelig billigere billetter

Tromsøværinger mellom 15 og 19 år skal nå slippe unna med å betale barnepris for blant annet kino- og konsertbilletter.

 

– Billettene kostet 50 kroner, og konserten ble utsolgt på bare fire dager, sier Wold.

Håper på innspill

De prosjektansvarlige ved Tvibit arbeider nå med å spikre kulturarrangementene for 2019, og håper at ungdom selv kan fortelle hvilke typer arrangement de ønsker i Tromsø.

– I tilknytning til arrangementer i Ung Kulturrabatt ønsker vi å kartlegge hva målgruppen er interessert i at pengene skal brukes til, og gjør derfor ulike tiltak for å hente inn denne informasjonen, skriver Wold i en pressemelding.

Tvibit håper at ungdom som deltar på arrangementene kan komme med innspill til fremtidige arrangementer.


Barnefattigdom

Vil gi gratis opplevelser

Kommunen vil gi barn og unge i økonomisk svake familier gratis kultur- og fritidsopplevelser.

 

– På konserten med Unge Ferrari la vi ut et spørreskjema, og det kom veldig mange gode forslag. Vi vil fokusere fremover på at slike innspill settes i system, og at de unge har reell påvirkning over midlene i Ung Kulturrabatt. Per nå jobber vi med ulike samarbeid og arrangementer for året som kommer, og vi oppfordrer alle unge i målgruppa til å delta på arrangementene, så vi sikrer at ordningen består, skriver Wold.


 

I vinterferien arrangerer Ung Kulturrabatt en gratis kinovisning av «Captain Marvel» for ungdom mellom 15 og 19 år, torsdag klokken 20.00