NRK snur: Fjerner ikke Jackson fra spillelister likevel

Kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen, sier NRK lytter til kritikerne, og velger å beholde Jackson på spillelister.

Michael Jackson under en konsert i 1993.  Foto: AP photo/Rusty Kennedy

nyheter

VG: – Det ble tatt en beslutning i går om å tone ned bruken av Michael Jacksons musikk når NRK neste søndag sender den kontroversielle dokumentaren «Leaving Neverland». Beslutningen er basert på gode intensjoner, men i ettertid ser vi at den blir feil, jeg har derfor gjort om på den, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.


Advokat mener NRK dømmer Michael Jackson

Advokat Hans Marius Graasvold mener NRK gjør seg til både dommer og bøddel når musikken til Michael Jackson stanses etter beskyldninger i en dokumentarfilm.

 

Søndag ble første del «Leaving Neverland» vist i USA. En dokumentar som vekker stor oppsikt og debatt over store deler av verden. Også i Norge. Ikke minst etter at NRK mandag formiddag besluttet å fjerne Michael Jackson fra spillelistene til kanalene P1, P13 og P1+.

Avgjørelsen ble møtt med kritikk, blant andre fra kommentator Egon Holstad, som omtalte det hele som «moralsk posering».

– Beslutningen skaper et inntrykk av at vi tar stilling til Michael Jacksons skyld, noe vi ikke gjør. NRK må skille kunsten fra kunstneren, sier Eriksen.

Eriksen understreker at dette aldri var ment som en boikott av Michael Jacksons musikk.

– Musikken ble tatt ut av sendinger i de kanalene som spiller Michael Jackson regelmessig slik at musikken ikke skulle dukke opp ukommentert. I ettertid ser vi imidlertid at publikum og presse har oppfattet det som en boikott. Derfor er det viktig og riktig av oss å snu og gjøre om på denne beslutningen, sier Eriksen.