– Timingen for en ny norsk OL-søknad er helt feil

Sebastian Henriksen (Høyre) ble ikke overbevist av de ulike idrettskretsene.

OL: Sebastian Henriksen er medlem i Tromsø Høyre og styremedlem i Troms Idrettskrets. 

nyheter

Tromsø Høyre skriver i en pressemelding fredag at de mener «timingen for en ny norsk OL-søknad er helt feil». Bakgrunnen for denne uttalelsen er at idrettskretsene Hordaland, Trøndelag, Oppland og Telemark besøkte Tromsø for å presentere sine planer og søke støtte hos Idretts-Norge for å se på muligheten for en ny norsk OL-søknad. Ifølge pressemeldingen arbeider de ulike idrettskretsene med å fremme et forslag om dette til idrettstinget.

En av dem som møtte idrettskretsene var Sebastian Henriksen i Tromsø Høyre.

– Norsk idrett har vært igjennom en krevende tid og tilliten til vår organisasjon er svekket. Derfor mener jeg at det nå er helt feil tid å begynne å snakke om en ny OL-søknad. Vi må forsette arbeidet med å åpne opp norsk-idrett, sikre gode rammevilkår, og gjenreise tilliten til idrettens-ledelse, skriver Henriksen i pressemeldingen.


Slik kan en ny fotballhall på Reinen bli

Idrettslaget Reinen IL har i lengre tid arbeidet med planene for å få realisert en fotballhall på Solstrand. Nå ber de kommunenkomme på banen.

 

– Jeg som mange andre har liten tillit til hvordan IOC og deres medlemmer driver sin virksomhet. For meg er det langt unna den fantastiske idretten som utøves på grasrotnivå, og et pampevelde som er fjernt for de fleste av oss. Hvis det skulle komme reale endringer i IOC og en fornuftig pengebruk rundt et OL i fremtiden er jeg åpen for å diskutere saken, skriver han.

Henriksen applauderer videre et forslag fra regjeringspartiene om å stille strengere krav før internasjonale idrettsarrangementer i Norge kan forvente statlig støtte.


 

– Det er viktig at vi får en debatt om hvordan IOC og andre internasjonale idrettsorganisasjoner skal sikre mangfold, demokrati og likestilling i praksis, skriver han på vegne av Tromsø Høyre i pressemeldingen.