26-åring dømt for flere voldstilfeller: Slo servitør og spyttet på politiet

Mannen er dømt for flere voldshendelser, og skal blant annet ha slått en mann i ansiktet og deretter forhindret ham i å ringe politiet.

Dømt: Mannen ble dømt til 90 dagers fengsel.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

En 26 år gammel mann ble 5. mars i Nord-Troms tingrett dømt til 90 dagers fengsel.

Mannen hadde vært voldelig på flere ulike datoer rundt om i Tromsø i fjor. I tillegg til å ha begått en rekke andre kriminelle handlinger.

Natt til 17. mai klokken 03.30 på Stortorget skal mannen ifølge dommen ha slått en annen mann i ansiktet slik at han begynte å blø fra nesen. Etter dette slo han telefonen ut av hånden til vedkommende da han ringte politiet. Mannen må betale erstatning på 8.590 kroner til fornærmede.

Samme natt spyttet han en politihøgskolestudent i ansiktet under arrest ved Tromsø politistasjon.

Natt til lørdag 16. juni oppholdt 26-åringen seg i Tromsø sentrum, til tross for at han i mars samme år fikk forbud mot å oppholde seg innenfor området Musegata, Vestregata og Hansjordnesbukta natt til lørdager og søndager.

Natt til lørdag 25. august løp han rundt i Tromsø sentrum og slo til eller etter flere personer.

Mandag 24. september befant han seg i Trondheim, og unnlot dermed å møte til soning for fullbyrdelse av en tidligere dom.

Natt til mandag 19. november slo han en servitør ved et utested i Tromsø i ansiktet to ganger med knyttet neve, slik at servitøren ble påført et sår og en kul.

Samme kveld, etter å ha blitt pågrepet, spyttet han på støvelen til en politibetjent og rettet et spark mot ansiktet til en politihøgskolestudent.