Nok et utenlandsk vogntog sperrer veien fra Skulsfjord

Siden nyttår har seks semitrailere sperret fylkesvei 58 fra Skulsfjord. Fredag kveld stod enda et vogntog fast i bakken før Sørskartunnelen. Først lørdag formiddag var vogntoget kjørt videre.

STÅR FAST: Traileren står fast på det samme stedet som de andre har hatt problemer, som er like før Sørskartunnelen i retning Tromsø.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

– Vi får ikke gjort så mye på stedet, det er ikke sånn at politiet får berget disse bilene. Vi har heller ikke kapasitet til å rykke ut til alle slike hendelser når det ikke er snakk om personskade, sier oppdragsleder Christian Andreassen til iTromsø.

Fredag kveld stod en semitrailer fast og delvis sperret fylkesvei 58 fra Skulsfjord over Finnvikdalen. Det er lokalbefolkningen som varslet om dette like etter klokken 22, men da iTromsø snakket med politiet fredag kveld var de ikke klar over hendelsen.

Lørdag morgen var det ene kjørefeltet fortsatt stengt, ifølge Statens Vegvesen. Begge kjørefelt åpnet igjen lørdag formiddag da vogntoget ikke lenger stod fast.


Transportselskapet om trailerne som har sperret veien til Skulsfjord:

– Helt uaktuelt for oss å gjøre noe annerledes

Siden nyttår har seks ulike semitrailere sklidd og sperret fylkesvei 58 på Kvaløya. Men transportselskapet skylder på Vegvesenet, og sier at de ikke føler noe ansvar.

 

– Vi har ikke fått melding om dette. Sånn generelt sett kan ikke vi gjøre noe så lenge sjåføren er innenfor regler og forskrifter hva gjelder dekk og kjøretøy. Vi har selvsagt full forståelse for lokalbefolkningens frustrasjon over at dette skjer gjentatte ganger, men det er opp til sjåføren selv å ringe bergingsbil. Per nå har vi ikke kapasitet til å rykke ut, sier Andreassen.

Vogntoget har ifølge en tipser litauiske skilter og sjåføren har forsøkt å legge på kjetting mens han stod i veibanen. Det var mulig for en personbil å passere vogntoget som stod i bakken opp fra Lyfjorddalen, rundt 100 meter før Sørskartunnelen.

Vogntoget skal fredag rundt klokken 23 ha rygget ned igjen mot Lyfjorddalen, men ifølge en tipser stod kjøretøyet på nytt igjen fast oppe i bakken rundt midnatt.


Siden nyttår har seks vogntog sklidd på vei opp Finnvikdalen og sperret veien for lokalbefolkningen

– Hvis de tunge kjøretøyene sklir og kommer seilende mot deg har du jo ingen sjanse, sier Jan-Eirik Angell Killie. Han krever at noe blir gjort for å stanse dårlig skodde vogntog over Finnvikdalen.

 

Den siste uka har iTromsø skrevet flere artikler om fylkesvei 58, og siden nyttår har seks vogntog stått fast på omtrent samme sted. Dette blir det syvende vogntoget, og som de andre frakter det fisk fra Bellvik kai der ferja fra Vengsøy kommer inn.


Polsk transportør om de utenlandske trailerne på norske veier: – Det er ville tilstander

Michal Rybinskis selskap frakter fisk fra Nord-Norge til Europa. Til iTromsø sier han at han synes det er ille å se hvordan noen utenlandske sjåfører oppfører seg på norske vinterveier.