Kvinne (47) hadde med seg rundt 200 ulovlige piller på fly fra Spania – frifunnet i retten

Kvinnen fortalte i retten om en langvarig sykdom, og at tabletter var skrevet ut på resept fra en lege i Spania.
nyheter

En 47 år gammel kvinne måtte i slutten av februar møte i Nord-Troms tingrett da hun var tiltalt for å ha tatt med seg rundt 200 ulovlige piller inn til Norge fra Spania. Kvinnen landet på Langnes i mars 2018 og ble stoppet i en tollkontroll. Da viste det seg at hun hadde med seg tabletter som er oppført på narkotikalisten.

Kvinnen opplyste i retten at tablettene er medisin for en langvarig sykdom, og det er ifølge dommen fra tingretten på det rene at hun har fått utskrevet dette av sin lege i Spania. Kvinnen har i lengre periode bodd i Spania, men skulle i fjor flytte hjem igjen til Tromsø.

I retten ble det brukt tid på det faktum om hun hadde en god nok legeerklæring da hun tok med seg tablettene, som er ulovlig i Norge da de inneholder narkotiske virkemidler. Retten la vekt på at tiltalte hadde et medisinsk behov for medikamentene hun innførte til Norge, og at hun har brukt samme type medisiner over svært lang tid. Reseptene fra hennes spanske lege ble dermed godtatt som erklæring på hennes medisinske problem.

Tingretten kom frem til at 47-åringen frifinnes for innførsel av rundt 200 tabletter.

Hun ble derimot dømt til å betale en bot på 2000 kroner for å ha tatt med cannabidiol-olje som inneholder en liten mengde THC - som også står oppført på narkotikalisten. Oljen hadde kvinnen i motsetning til tabletter ikke fått foreskrevet av en lege, men hun hadde kjøpt 10 gram på en helsekostbutikk i Spania.