Student bestilte LSD fra utlandet – får sone med fotlenke

En tromsøstudent i begynnelsen av 20-årene dømmes til 25 dagers fengsel for ulovlig å ha importert LSD-drypp fra Nederland og Tyskland. Han får sone med fotlenke.

LSD: LSD dryppes ofte på papirlapper som disse.Illustrasjonsfoto: Erik Fenderson/Wikimedia Commons 

nyheter

Politiet og tollvesenet har beslaglagt fem brev fra utlandet som inneholdt til sammen 170 drypp LSD. LSD fås vanligvis ferdig dryppet på en papirlapp. Alle brevene var adressert til tiltalte med navn og bostedsadresse – først til en adresse på hans hjemsted et annet sted i landet, og så til hans adresse i Tromsø etter han flyttet hit for å studere.

Mannen har erkjent seg ikke skyldig etter tiltalen, og forklarer dette med at noen må ha drevet en «morbid spøk» med ham.

Han ville ikke gi politiet innsyn i mobiltelefon og PC, men når politiet senere har analysert innholdet på disse, har de ikke funnet noe som underbygger kjøp av narkotika.


Kvinne (47) hadde med seg rundt 200 ulovlige piller på fly fra Spania – frifunnet i retten

Kvinnen fortalte i retten om en langvarig sykdom, og at tabletter var skrevet ut på resept fra en lege i Spania.

 

Det ble også gjort et beslag av en notatblokk der det er skrevet en del betraktninger om bruk av rusmidler, blant annet gis det uttrykk for at den som har skrevet det ønsker å prøve ut narkotiske stoffer, herunder LSD. Mannen har erkjent å ha skrevet notatene, men mener de gir uttrykk for «foreldet tankegods».

Kripos har analysert dryppene, og fastslått at det er påvist LSD i papirbitene, men analysen sier ikke noe om mengden LSD i papirbitene. Retten mener at det ikke er tvil om at mannen med viten og vilje har bestilt LSD fra utlandet, og kjøper ikke hans forklaring om at det hele er en spøk.

Mannen må nå sone i 25 dager, men retten mener at soning med fotlenke kan være hensiktsmessig all den tid mannen er student. Dermed kan han fortsatt følge ordinær studieprogresjon. I tillegg må han betale sakens omkostninger på 3.000 kroner.


Tatt med narko på UiT

En person ble pågrepet av politiet natt til mandag etter å ha «lusket rundt på universitetet».