Nok en uke med kanonvær i vente

Om du ikke fikk benyttet deg av godværet i helga, får du en ny sjanse denne uka.

ny mulighet: Mens mange valgte å benytte helgens godvær utendørs, får etternølerne en ny mulighet i midten av uka til å gjøre det samme. Foto: Trond Karlstrøm 

nyheter

Mandag starter igjen med nydelig vintervær med sol og noen minusgrader. På kvelden kan det komme inn noen snøbyger fra ute ved kysten, og disse bygene vil også være en faktor tirsdag.

– Tirsdag blir det bris fra vest og noen byger i ytre strøk. Det er litt vanskelig å anslå hvor mye snø vi snakker om, da det vil bli nokså ulikt fordelt. Men det kan komme inn rundt 10 centimeter snø, sier Ola Mellem, vakthavende meteorolog ved Vervarsling i Nord-Norge.

– Temperaturene går litt opp med mer skyer, og det vil man nok merke spesielt om morgenen og natten, siden det har vært så kaldt da de siste dagene. Tirsdag kommer vi nok opp i nærheten av null grader midt på dagen.


Slik blir været denne uka:

Kanonvær i midtuka, mer «skittvær» neste helg

Det har vært mye vær den siste tiden, og mer skal det bli.

 

«Påskevær» i midtuka

Onsdag går temperaturen ned noe igjen, men da forsvinner også snøbygene.

– Det ser ut til at vi får bedre vær igjen allerede fra onsdag. Nedbøren gir seg, og det er tendenser til fralandsvind med bris fra østlig retning som kan komme opp i frisk bris på utsatte steder. Det vil være dels skyet, men oppholdsvær med perioder med sol og rundt fem minusgrader, sier Mellem, og fortsetter:

– Torsdag og fredag er det mye av det samme. Det er et svakt nedbørsområde på vei fra sør torsdag, men i Tromsø merker vi det nok bare som litt tilskying og med noe stigende temperaturer.


 

Moderat skredfare

Etter lørdag har Varsom senket skredfaren til nivå 2 – moderat – i Tromsø til og med tirsdag.

– Det er usikkert om dette kan være vedvarende svakt lag, eller om det er nysnøkrystaller som nå har stabilisert seg med tiden. Det er størst sannsynlighet for å løse ut skred på kulformasjoner i terrenget og der fokksnøen er myk. Se etter områder hvor vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk. Lokale vindefekter og skiftende vindretning kan gi stor variasjon i hvor fokksnøen legger seg. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk faretegn, heter det i varselet som er utviklet av NVE.

Usikkert i helga

Helga er det fare for et mer heftig påfyll av snø.

– Det er et stykke fram i tid enda og prognosene kan endre seg allerede i morgen, men akkurat i dag ser det ut til at vi får et lavtrykk vest for oss med snøbyger og noe snø inn i helga, kanskje spesielt på søndagen, sier Mellem mandag formiddag.