Brøt loven ni ganger på tre dager: «Æ slepp ut en dag uansett, og da skal du passe dæ»

En 23-åring må i retten etter blant annet å ha truet en rekke personer, inkludert en politibetjent.

Prøvde å trekke av politivåpen: 23-åringen prøvde å gripe etter tjenestevåpenet til en arresterende politibetjent og få fingrene på avtrekkeren. Nå må han svare for seg i Nord-Troms tingrett.   Foto: Illustrasjonsfoto: Tom Benjaminsen

nyheter

23-åringen er under tiltale for ikke mindre enn ni lovbrudd fordelt over tre dager mellom 30. desember 2018 og 22. januar i år.

Dagen før nyttårsaften skal 23-åringen ha kjørt til Shell i Tromsdalen og tilbake mens han var påvirket av hasj. Bilen han kjørte i manglet lovlige kjennemerker og var iført sommerdekk, slik at den manglet veigrep som førte til skrensing og generelt manglende kontroll på kjøretøyet.

Den tiltalte hadde heller ikke gyldig førerkort da han satt seg bak rattet.

Knuste bakruta på bil med en hammer

Tirsdag 1. januar i år skal den tiltalte ha påført flere skader på en personbil som ikke var hans egen ved bruk av et balltre.

22. januar oppsøkte tiltalte en annen personbil og fremsto utagerende overfor føreren. Han skal ha ropt høylytt mens han gjentatte ganger slo i bilruta og sparket i bilen, spyttet inn gjennom et bilvindu, forsøkte å åpne en bildør og ropte at han skulle «ta» sjåføren. Han knuste også bakruten til bilen med en hammer.

Da politiet ankom hjemmet til tiltalte, ba de han komme ut etter å ha fått meldinger om truende opptreden med kniv i det offentlige rom. Ved to anledninger kom han mot politiet mens han viftet med en kniv over hodet.

Under pågripelsen gjorde han motstand og skal blant annet ha grepet etter en politibetjents tjenestevåpen av typen MP5 og forsøkte å få fingre inn mot avtrekkeren.

Tidligere dømt

Videre skal han ha uttalt til en av politibetjentene at «neste gang du kommer på døra mi din maktsyke faen bør du ha med deg noe skarpere enn elektrosjokkvåpen», før tiltalte fulgte opp med «æ gir mæ faen, æ slepp ut en dag uansett, og da skal du passe dæ».

23-åringen er tidligere dømt for lignende lovbrudd.

Det vil under rettssaken, som er berammet i juni, bli nedlagt påstand om tap av føreretten, inndragning og erstatning/oppreisning til de fornærmede i saken.