Spis for en hundrings:

Tommy ble tatt helt på senga av lammeskanksultne tromsøværinger

At middag for en hundrelapp ville trekke kunder, var restaurantsjef Tommy Aasnes ved Du Verden forberedt på. At han skulle bli nødt til å bestille nødskankleveranser allerede tirsdag morgen kom imidlertid uventet på.

SKANKOMANIA: Tommy Aasnes, restaurantsjef ved Du Verden, forteller at spisestedet kun i løpet av mandagen solgte 361 lammeskanker. Foto: Lars Adrian Giske 

nyheter

iTromsø arrangerer denne uka minifestivalen Spis for en hundrings. I vår deltar 33 av byens spisesteder på konseptet, hvor hvert sted fra mandag til fredag serverer en eller flere retter til 100 kroner stykket.

– Det har vært et helt vanvittig trykk her, både i dag og i går, sier restaurantsjef Tommy Aasnes ved Du Verden til iTromsø tirsdag ettermiddag.

Måtte bestille mer

Det er første gang restauranten, som åpnet i november i fjor, er med på minifestivalen.

– Vi tenkte at det kom til å være populært, men vi forventet ikke å selge 361 lammeskanker allerede på første dag. I morges måtte vi ringe leverandøren for å sikre oss ut dagen. Nå har vi såpass på lager at det nok skal vare til fredag, forteller han.

Også nærmeste nabo, Graffi Grill, har fått merke pågangen.

– I går solgte vi over 300 burgere, og i dag har vi nok allerede solgt flere enn det. De siste par dagene har det vært fullt her fra vi åpner dørene til vi avslutter tilbudet klokken 18.00, sier assisterende restaurantsjef Ingvild Karlsen.

STINN BRAKKE: Assisterende restaurantsjef Ingvild Karlsen ved Graffi Grill har knapt tid til å snakke med avisen mellom slagene. Siden festivalstarten har restauranten vært full fra morgen til kveld. Foto: Lars Adrian Giske 

Tørrfisksuksess

Det samme har nykommeren Full Steam på Bangsundbrygga fått erfare.

– Det har vært voldsomt med folk innom de siste to dagene. Det er helt fantastisk, sier «storyteller» og syvende far i huset, Kalle Mentzen.

Restauranten, som er en del av et større konsept hvor gjester guides gjennom skreiens historie, åpnet i de gamle Driv-lokalene i februar.

– Det har vært fult hus siden mandag, og bare i går solgte vi rundt 200 tallerkener med smørstekt tørrfisk. At såpass mange er så glad i landets eldste eksportvare, er nærmest vakkert, sier Mentzen.


Har måttet vise vekk folk i døren

Den siste uken har flere av spisestedene i Tromsø omtrent blitt nedrent av sultne tromsøværinger.

 

Færre gjester i år

Hos Prelaten, som under vårens festival serverer svinestek, er stemningen en litt annen. Under fjorårets festivaler i mars og august var pågangen der enorm. I år har kundene latt vente på seg.

– Det er på langt nær samme trykket som i fjor. Det er mye roligere, sier innehaver Arthur Mack.

Han tror årsaken ligger i at antallet bedrifter som deltar på festivalen er betydelig høyere i år enn i fjor.

– Det oppleves kanskje ikke like spesielt for potensielle gjester, sier han.


Har solgt 1000 lammeskanker på tre dager

– Vi var forberedt på at det skulle bli trykk, men ikke at det skulle bli så mye, sier kjøkkensjef Ingvild Emelie Håkonsen på Prelaten.