Fire sjåfører tatt for bruk av mobiltelefon

Politiet skrev ut fire forenkla forelegg og én anmeldelse etter at den ene sjåføren nekta å vedta forelegget.
nyheter

Politiet stilte seg opp i veikanten langs Stakkevollvegen onsdag ettermiddag for å sjekke sjåførers bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring. Etter en drøy time hadde de skrevet ut fire forenkla forelegg på 1700 kroner, men én av sjåførene nekta å vedta det.

- Dermed ble saken anmeldt. Det betyr at en jurist vil se på saken og at vedkommende muligens vil bli avhørt og senere gitt en ny mulighet til å vedta forelegget. I siste instans risikerer sjåføren at det tas ut tiltale og gis en høyere bot, sier oppdragsleder i politiet, Stine Svendsen.

- Er det mye med fire forelegg på en drøy time?

- Det er litt tilfeldig hvor mange man får, men med tanke på at de sto såpass kort tid så vil jeg si at fire er et greit resultat, avslutter Svendsen.