Kreftforeningens innsamlingsaksjon

Gunnar Wilhelmsen samla inn 135.000 kroner

Ni næringslivstopper samlet seg torsdag for å bidra til Kreftforeningens innsamlingsaksjon. Til sammen fikk de inn nærmere 400.000 kroner fra over 80 tromsøbedrifter.

RINGTE SINE VENNER: Torsdag brukte Gunnar Wilhelmsen (Ap) to timer på å ringe rundt til sine venner i næringslivet og be om bidrag til Kreftforeningens aksjon «Krafttak mot kreft».  Foto: Ronald Johansen

Jeg kjenner jo noen folk i næringslivet.

Gunnar Wilhelmsen
nyheter

Torsdag arrangerer Kreftforeningen årets «Krafttak mot kreft». I hele landet går bøssebærere fra dør til dør og samler inn penger til forskning på kreftformer med lav overlevelsesgrad. Næringsforeningen i Tromsø ønsket også å bidra og samlet ni næringslivstopper på The Edge for å ringe rundt til ulike bedriftsledere.

– Da vi så at russen klarer å engasjere elever på videregående skole så tenkte vi at da må også næringslivet klare å bidra, sier leder i Næringsforeninga, Trude Nilsen.

Wilhelmsen samla inn mest

I samarbeid med Brage Larsen Sollund samlet Nilsen ni kjente tromsøværinger på The Edge for å ringe rundt til bedrifter og spørre om bidrag. Blant de ni var Jan-Frode Janson som hadde sin siste arbeidsdag som konsernsjef i Sparebank1 Nord-Norge torsdag. I tillegg møtte blant andre ordførerkandidatene Hans Petter Kvaal (H) og Gunnar Wilhelmsen (Ap).

Over 80 bedrifter ble kontakta og ga til sammen rundt 400.000 kroner. 135.000 av disse ble samla inn av Arbeiderpartiets ordførerkandidat Gunnar Wilhelmsen.

– Når Kreftforeningen spør om jeg vil bidra i en så viktig sak som kampen mot kreft så stiller jeg selvsagt opp, sier Wilhelmsen.

– Du visste hvem du skulle ringe for å få inn penger?

– Jeg kjenner jo noen folk i næringslivet og ingen av dem jeg fikk tak i sa nei, sier Wilhelmsen.

– Kreft berører mange

Hans Petter Kvaal stilte også opp, men samla nok ikke inn like mye som politiske motstander.

– Kreft berører mange mennesker og da er det ikke vanskelig å stille opp et par timer for å bidra.

STILTE OPP: Hans Petter Kvaal (H) vet ikke nøyaktig hvor mye penger han samlet inn, men stilte gladelig opp for kreftsaken.  Foto: Ronald Johansen

– Hvor mye fikk du inn?

– Jeg er ikke helt sikker, men jeg var nok ikke den beste, avslutter Kvaal.