Tromsømann i Christchurch:

– Hele samfunnet er i sjokk

Tromsømannen Kurt S. Knudtsen skulle egentlig ha avsluttet en delegasjonsreise på New Zealand i Christchurch da byen ble rammet av terrorhandlingene mot to moskeer.

I CHRISTCHURCH: Tromsømannen Kurt S. Knudtsen besøker for tiden Christchurch som ble rammet av terrorangrep. Foto: Privat/AP 

PREGER HELE SAMFUNNET: Innbyggerne i Christchurch og resten av New Zealand er i sjokk over terrorangrepene som hittil har krevd 49 liv. Foto: AP 

nyheter

– Vi er innlosjert privat, og har det bra, så det er ingen fare med oss nå, sier Kurt S. Knudsen på telefon fra Christchurch i New Zealand.

49 DREPTE: De foreløpige dødstallene etter terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand er 49. Det er i tillegg mange sårede etter angrepet.   Foto: AP

 

Bedriftslederen har deltatt i en delegasjonsreise den siste uka sammen med organisasjonen Round Table. Delegasjonen skulle avslutte rundturen på New Zealand i Christchurch.

Kom samme dag som terroren

– Vi kom til byen på dagen omtrent samtidig som skytingen hadde skjedd, så hele sentrum og innfarten til byen var avsperret av politi, forteller Knudtsen på telefon til iTromsø.


49 drept på New Zealand, én mann drapssiktet

Til sammen 49 mennesker er drept i angrepene på de to moskeene på New Zealand. Foreløpig er én mann i 20-årene siktet for drap.

 

De var aldri direkte i nærheten av de to moskeene der 49 personer ble drept i to separate terrorangrep.

Den lokale guiden var i moskeen

– Vår guide ble oppringt av den lokale kontaktpersonen som befant seg innenfor avsperringene og ga informasjon om hva som hadde skjedd slik at vi hele tiden ble informert om hendelsene, sier Knudtsen.

I CHRISTCHURCH: Tromsømannen Kurt S. Knudtsen.   Foto: Privat

 

Den 19 personer store delegasjonen skulle egentlig ha blitt guidet rundt i Christchurch samme dag som de ankom.

Dette kunne av åpenbare årsaker ikke skje, og Knudtsen forteller at guiden som skulle ha hånd om gruppa var i en av moskeene som ble angrepet.


– Australsk høyreekstrem terrorist bak angrep i moské på New Zealand

En høyreekstrem terrorist med australsk statsborgerskap står bak moskéangrepet i Christchurch, sier Australias statsminister.

 

– Heldigvis ble han ikke skadet og var ikke til stede da angrepene kom, men det gjorde at det hele kom veldig nært også oss, sier Knudtsen.

Skulle bo nært terrormål

Delegasjonen hadde forhåndsbooket overnatting ikke så langt fra et av områdene der terroren rammet.

– Vi ble isteden omdirigert rundt byen, og vi er nå innlosjert privat hos noen venner. Vi står nå og ser ut over et av områdene som er rammet, sier Knudtsen.

PREGER HELE SAMFUNNET: Innbyggerne i Christchurch og resten av New Zealand er i sjokk over terrorangrepene som hittil har krevd 49 liv.  Foto: AP

 

Han forteller at hele samfunnet på New Zealand er i sjokk etter terrorangrepene.


New Zealand-politiet leter ikke aktivt etter flere mistenkte

Politiet på New Zealand jakter ikke aktivt på flere mistenkte etter terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch. Tre er pågrepet, én av dem er siktet.

 

Prøver å holde seg oppdatert

– Det er alt man snakker om, man følger nyhetene på TV og i avisene, og man prøver å holde seg oppdatert på utviklingen, sier han.