Slik blir helgeværet

Du bør benytte sjansen til å komme deg utendørs på søndag.

KOM DEG UT: Er du av typen som liker å være ute i det fri har du en gyllen mulighet nå på søndag. 

nyheter

Fredag kveld vil det stort sett være overskyet, men det vil, ifølge meterologikonsulent Trond Robertsen, lette i løpet av kvelden.

– Men i natt dreier vinden seg mot nordvest og det betyr snøbyger på denne tiden av året. Disse vil ikke være langvarige, men prognosene viser at det vi får en god slump med byger i natt, og det blir spredt med snøbyger utover hele lørdagen.

Kuling på «yttersida»

Tidlig lørdag formiddag blir vinden å dreie seg vestover.

– Lørdagen ser veldig traurig ut. I Tromsø ligger vi litt i le på den vindretningen, men det kan bli noen få flekker med sterk kuling på «yttersida». Vi har gitt beskjed til «småsjarkene» der at det ikke er rette plassen å være i morgen kveld, sier Robertsen.


Februar var noe varmere enn normalt

Med en gjennomsnittlig temperatur på minus 3,4 grader, var februar noe varmere enn normalt.

 

Lørdag kveld går vinden mot nordvest igjen.

– Det vil ikke være spesielt kaldt, og gradestokken befinner seg så vidt på minussiden.

«Bøtter med regn»

Lavtrykket lørdag vil forsvinne opp i Barentshavet igjen og lørdag vil man, ifølge meteorologkonsulenten, våkne opp til strålende sol.

– Da vil det være «winter wonderland» utendørs og bare vakkert. Så da gjelder det å benytte sjansen til å komme seg ut, for dem som liker det.

Da vil det også bli varmere i luften.


Siden nyttår har seks vogntog sklidd på vei opp Finnvikdalen og sperret veien for lokalbefolkningen

– Hvis de tunge kjøretøyene sklir og kommer seilende mot deg har du jo ingen sjanse, sier Jan-Eirik Angell Killie. Han krever at noe blir gjort for å stanse dårlig skodde vogntog over Finnvikdalen.

 

– Dette finværet vil holde seg til mandag, men det gjelder å benytte seg av disse to dagene og utnytte finværet så godt man kan.

For natt til tirsdag blir det ikke spesielt bra.

– Da kommer sønnavinden med plussgrader og bøtter med regn. Det vil vare hele uka, hvor det da også vil komme litt snø, sier Robertsen.