E6-ulykken:

Den omkomne 29-åringen var kontaktlærer på barneskole – ansatte i sorg

Elevene informeres tirsdag morgen om det tragiske dødsfallet.

ANSATTE I SORG: Kine Elisabeth Robertsen, som omkom i en ulykke på E6 søndag, arbeidet som lærer i Tromsø kommune.   Foto: Marius Hansen

nyheter

29 år gamle Kine Elisabeth Robertsen omkom i bilulykken på E6 sør for Skibotn søndag ettermiddag. Robertsen jobbet som lærer ved en barneskole i Tromsø. Rektor ved den aktuelle barneskolen ble varslet om dødsulykken søndag kveld.

– Vi innkalte alle de ansatte til informasjonsmøte. Vi har også hentet inn en del vikarer, slik at de ansatte som sto henne nærmest, og synes det er tungt å stå i undervisning i dag, skal slippe det, forteller rektoren.

Elever ikke informert

Elevene er mandag ettermiddag ennå ikke informert om ulykken, og kommunen har bedt iTromsø om å vente med å publisere navnet på skolen.

– Vi sender ut en melding nå i ettermiddag til alle foreldrene om ulykken. Vi ønsker at elevene skal ha muligheten til å snakke med foreldrene hjemme først om ulykken, forteller rektor.

OMKOM Kine Elisabeth Robertsen (29) er bekreftet omkommet etter en trafikkulykke i Skibotn søndag ettermiddag. Hun var bosatt i Tromsø.   Foto: BENGT STABRUN JOHANSEN

 

iTromsø får opplyst at Robertsen hovedsakelig underviste på småtrinnet. Hun fungerte blant annet som kontaktlærer, og har vært fast ansatt ved skolen siden 2014.


Det var Kine Elisabeth Robertsen (29) som omkom i kollisjonen ved Skibotn

Den 29 år gamle kvinnen bodde i Tromsø, men kom opprinnelig fra Lyngen.

 

– Godt likt

– Hun var veldig godt likt på skolen, forteller rektor.

Skolen vil i morgen ha helsesøster tilgjengelig for elever som føler behov for å snakke om det som har skjedd.

– I dag har vi et åpent personalrom. Vi skal være sammen og hjelpe hverandre i sorgen, forteller rektor ved skolen.

Tenker på familien

– Dette er en tragisk hendelse, og i dag har vi familien og de nærmeste i tankene våre, uttaler seksjonsleder for skole, Geir Ove Olsen i Tromsø kommune.

Han opplyser at foreldrene ved skolen vil bli informert via e-post i løpet av mandag ettermiddag, og at de også vil sende ut informasjon om hvordan man kan snakke med barna om hendelsen.