Reisende på Hurtigruten skal få mat godkjent av Gunhild Stordalen

Hurtigruten har inngått avtale med Gunhild Stordalens Eat Foundation om å utvide til en grønnere meny på hurtigruteskipene.

AVTALE: Daniel Skjeldam, daglig leder i Hurtigruten, og EAT-etablerer Gunhild Stordalen viser fram avtalen om samarbeid for å gjøre maten på Hurtigruten mer bærekraftig.  Foto: Rune Kongsro/Hurtigruten

nyheter

Det melder Hurtigruten i en pressemelding mandag. Samarbeidsavtalen er treårig og skal ifølge partene «forsterke Hurtigrutens arbeid med bærekraft langs hele matkjeden».


Her sjøsetter Hurtigruten hybridskipet «Fridtjof Nansen»

Ekspedisjonscruiseskipet «Fridtjof Nansen» ble søndag ettermiddag sjøsatt ved Kleven Verft i Ulsteinvik.

 

Mer grønt på menyen

Forsterkningen av bærekraft skal ifølge pressemeldingen skje ved å redusere matsvinn og gi gjestene anledning til å velge bort kjøtt og fisk til fordel for «plantebasert mat».

– Vi ser en klar tendens til at gjestene våre etterspør grønnere alternativer med råvarer produsert på en god måte, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i pressemeldingen, der Hurtigruten også nevner at de for noen år siden også fjernet truede dyrearter fra menyen, i tillegg til å fjerne ferdigmat.


Mener Tromsø Havn har krevd inn 8 millioner for mye i anløpsavgift – nå har de fått pålegg fra Kystverket

Kystverket krever at Tromsø Havn betaler pengene tilbake ved å la være å kreve inn anløpsavgift fram til pengene er nedbetalt. Tromsø Havn er uenig i at de har krevd inn for mye.

 

Skal kokkelere med forskerhjelp

I tillegg til å utvide menyene skal EAT-forskere- og eksperter samarbeide med Hurtigruten for å tilpasse menyer som skal reduserer matsvinn.

Ifølge pressemeldingen mener Gunhild Stordalen at selskap som Hurtigruten spiller en viktig rolle i å demonstrere at mat som er både sunn og miljøvennlig også kan være velsmakende, variert og mettende.

– Vitenskapen er tydelig: Vi må legge om kostholdet vårt, og vi trenger gode løsninger som er tilgjengelig for alle. Vi er stolte over å bidra med kunnskap slik at Hurtigrutens dyktige kokker kan lage gode matopplevelser i tråd med rådene fra vitenskapen, sier, EATs grunnlegger og styreleder.

Gunhild Stordalen er gift med Petter Stordalen som er deleier og styremedlem i Hurtigruten.