Beboer i 30-årene siktet for brann i Mellomvegen

Politiet har pågrepet en person de mener er ansvarlig for brann i Mellomvegen 18. februar i år.

BRANNÅSTEDET: Slik så det ut dagen etetr brannen i Mellomvegen 8. Nå er en mann siktet.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Den siktede er i 30-årene, og bodde ifølge politiet i bygget som brant. Han ble pågrepet like etter midnatt 18. mars, skriver skriver politiet i en pressemelding tirsdag.


Brannen i Mellomvegen startet to steder samtidig

– Vi ser at brannen sprer seg raskere enn den burde. Hver leilighet skal fungere som en branncelle, og brannvegger skal sørge for at det ikke spres før etter 30 minutter. Det er ikke tilfelle her.

 

– Det er opplysninger som har kommet frem den senere tiden som gjør at vi har gått til pågripelse, men vi kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om bakgrunnen for pågripelsen og siktelsen, sier leder for etterforskningsseksjonen, Lene Fabek.


Forsvarer om brannen i Mellomvegen: – Helt ulogisk at han skulle ha tent på egen bolig

Mannen i 30-årene møtte tirsdag til fengslingsmøte og erkjente seg ikke skyldig. Men politiet mener han tente på Mellomvegen 8 to steder, og fikk han varetektsfengslet i fire uker.

 

Hun opplyser at mannen er utenlandsk statsborger.

Tirsdag møtte mannen med sin forsvarer i Nord-Troms tingrett til fengslingsmøte. Før fengslingsmøtet startet sa politiadvokat Ronny Jørgensen til iTromsø at de ønsker å varetektsfengsle mannen i fire uker.


Gårdeier etter brannen i Mellomvegen: Skylder på beboerne for dårlig brannvarsling

Daglig leder i selskapet som eier boligene som har brent i Mellomvegen sier beboerne selv tar ut batteriene eller dekker til brannvarslerne.

 

Alvorlig lovbrudd

Personen er siktet etter straffeloven § 355, for å ha forårsaket brann som lett kunne medføre tap av menneskeliv.

– Det er et alvorlig lovbrudd han er siktet for, sier Fabek .

Politiet undersøker om siktede har tilknytting til de to andre brannene i samme bygget 11. desember og 15. desember i fjor. Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

– Det er naturlig å undersøke om de brannene har noe med dette å gjøre, men han er ikke siktet for noe annet enn brannen i februar. Om han har noe å gjøre med de andre brannene er ennå usikkert, sier Fabek.

Uforstående til siktelsen

– Han stiller seg helt uforstående til dette her, sier mannens forsvarer, Trond A. Eriksen, til iTromsø.


Brannen i Mellomvegen: Beboer slukket et tredje brannforsøk like før jul

Fire dager etter den første brannen i Mellomvegen i desember i fjor ble det forsøkt tent på igjen.

 

Mannens forsvarer, Trond A. Eriksen (til venstre) og politiadvokat Ronny Jørgensen  Foto: Ronald Johansen

Mannen har sittet i arrest siden han ble pågrepet natt til 18. mars og Eriksen sier at han har forklart seg til politiet i avhør.

Han ønsker ikke å gå noe nærmere inn på hva han har forklart, og ønsker heller ikke å opplyse om hans klient var tilstede i bygget da det begynte å brenne.